Viktiga saker DU kan göra

Dagens inlägg innehåller inga djupare reflektioner utan en uppmaning/vädjan/påminnelse om vad DU kan göra för att hjälpa!

  • Mejas Supersnöre innehåller 560 pärlor (FEMHUNDRASEXTIO!!!!). Ett stort antal pärlor är de som betyder att hon fick blod, trombocyter (blodplättar) eller blodplasma. Jag har själv varit blodgivare i många år, men aldrig vetat om hur otroligt många påsar som går till denna patientgruppen. geblod.nu
  • Tobiasregistret är ett register över människor som kan tänka sig att bli stamcellsdonatorer. Allt man gör för att anmäla sig är att spotta i en behållare som man sedan skickar in. Att hitta en passande donator är svårt, så registret behöver växa! För Mejas del var det en tysk (i Tyskland är det en betydligt högre andel av befolkningen som är registrerade) 26-årig hjältinna som delade med sig av sina stamceller. Fler vardagshjältar behövs, så har du inte redan spottat är du bara ett klick bort från att få hemskickat ett ”kit”; www.tobiasregistret.se
  • Var sparsam med antbiotika! Inom cancervården BEHÖVS den och det finns inte ”utrymme” för att bakterier blir resistenta mot antibiotika.

 

12 april 2013

Pappa sov här även inatt. Brorsan och jag var hos grannarna på förmiddagen. Ungarna bakade bullar och Lilla My satt och tittade på! Vid lunchtid kom jag hit till er för att byta av pappa, Fille var då kvar i grannhuset. Bilresan hit var kämpig. Varje gång jag kör hit gråter jag. Utanför sjukhusets väggar kan jag för korta stunder glömma eller snarare låtsas som om sjukdomen inte finns.

Precis innan jag kom hit hade du ”nickat till” samtidigt som du satt och åt några makaroner. Pappa vet inte om du somnade eller om du ”försvann” en stund. Pappa ringde såklart på ssk som tittade till dig och vi får vara extra uppmärksamma resten av dagen/kvällen. Lilla Loppan, din kropp sätts verkligen på prov…..

Till middag var det pannkakor och du åt ung en halv. Det är svårt att veta om du är illamående eller ej. Vi erbjuder dig mat och dryck vid varje måltid men vi ska absolut inte tvinga dig att äta eller dricka.

Vi älskar dig!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: