Hur vår familj delades i två….

Som tillägg till inlägget kring förståelse så vill jag säga att det är tur att vi inte kan förstå allt. Tänk så tungt det skulle vara om vi fullt ut kunde sätta oss in i alla hemskheter som livet kan innehålla!

I höstas någon gång (innan Meja dog) hade de på förskolan kommit in på ämnet separerade föräldrar. En av pedagogerna hade förklarat vad detta kan innebära, dvs att man kanske är hos mamma en vecka för att veckan efter vara hos sin pappa. Filip hade inte varit med i samtalet, men hört vad som sas och sa då ”Så har jag det nästan, för jag träffar nästan aldrig min mamma och pappa samtidigt”. Och så var det. Vi hade totalt ca 25 nätter hemma under alla månaderna. Då var vi samlade HELA familjen. Resten av tiden var familjen delad på mitten. Vi hade ett grundschema gällande var Micke och jag sov. Micke två nätter på sjukhuset och en natt hemma och för min del var det tvärtom. Filip ville ha mig hemma lite mer och vi lät honom bestämma detta. Meja hade ju, pga att hon inte var äldre, inte samma tidsuppfattning. Men detta schemat ruckades ibland om det tex var smittor på förskolan, så vi fick hålla Fille hemma. Om risken fanns att han var smittad, kunde vi ju inte ta honom till sjukhuset och således inte heller den förälder som var med honom. Så trots grundschemat, kunde de aldrig egentligen vara säkra på vem av oss som skulle vara hos dem.

Det var fantastiskt att vara samlad som familj dagarna/nätterna vi fick hemma – men också väldigt slitigt. De flesta av dessa dagar och nätter innebar att hemsjukvården kom och gav medicin. Dygnet runt. Då var vi tvungna att gå upp och släppa in dem och så skulle de blanda till medicinen innan de gav den. Att ge medicinen tog mellan 5-10 min beroende på vilken antibiotika hon hade just då. Med andra ord var både Micke och jag vakna under kanske 30-60 varje gång de kom. Om det inte var dags att sätta välling med, vilket vi skötte själva – då blev vakentiden mycket längre. På sjukhuset smög sköterskorna in, gav medicinen och smög sedan ut. Återigen, det var helt fantastiskt att vara samlade hemma och att det finns hemsjukvård är ju helt otroligt men vissa nätter (när det var mediciner väldigt väldigt ofta) valde vi faktiskt att vara på sjukhuset för att en av oss skulle kunna sova ostört och den andra ”nästan ostört”. Är tacksam över att vi bor så nära sjukhuset.

När Meja dött, så sa vi till Filip att han fick välja själv om han ville gå till förskolan direkt eller om han ville vara hemma med oss. ”Jag vill vara hemma med er, då det var nästan ett helt liv sedan jag var med er två tillsammans”. Vad denne lille kille har gått igenom. Han har förlorat sin älskade lillasyster och han har provat på hur det är att ha skilda föräldrar……Fuck cancer!

 

13 april 2013

Du och jag sov här inatt. Pappa och Filip hade en mysig morgon hemma, för att sedan åka till morfar som var ensam hemma och ville ha sällskap av Fille. Så kom pappa hit vid lunchtid och vi var tillsammans vi tre hela dagen. Sen eftermiddag åkte jag och hämtade brorsan och pappa sov hos dig. Kvällen hade varit lite rörigoch du hade haft svårt att komma till ro. Sköterskan hade varit inne många gånger då det var många medicinbyten (både guldmedicin och antibitotika). Varje gång en medicin gått klart, piper maskinen rätt högt och den får vi inte stänga av själva. Dessutom ska det på efterskölj på nästan allt, så att medicinen som är kvar i slangen ”från maskinen till dig” också kommer in. Med andra ord blir det ett väldans spring i dörrar här……både dag och natt. Det är logistik för personalen här att få ihop allt och det är logistik för oss att få ihop livet.

Idag har du förresten fått såväl blod som trombocyter. Varje morgon tar sköterskorna lite blod från dig (men detta görs ju via cvk’n, så du har inget obehag av det) som analyseras. Ett blodstatus  kallas det. Ligger du för lågt i något av värdena, så får du påfyllning. Man ser också CRP, dvs infektionsvärdet där.

Älskar dig!

 

Annonser

2 thoughts on “Hur vår familj delades i två….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: