Minnesstund på förskolan

Som jag nämnde igår, så anordnades för ett par veckor sedan en minnesstund för Meja på förskolan. Det var från vår sida ingen tvekan om att tacka ja till detta när frågan kom från personal och ledning. Under Mejas sjukdomstid, var förskolan storebrors ENDA frizon. Där var allt ”som det skulle vara”. Där kunde han bara vara FILIP. Likaså är det nu. Meja hann ju inte gå där så många månader, men den tiden hon var där TRIVDES även hon. Att lämna ifrån sig sitt barn hela dagarna kräver ju att man känner tillit till personalen. Att lämna ifrån sig en storebror med en allvarligt sjuk lillasyster och senare en storebror som förlorat sin lillasyster tar det hela, som ni nog kan ana, till en högre nivå. Det är så fantastiskt att vi inte EN dag har känt oss oroliga över hur han har det när han är där och vilken stöttning han får från personalen.

Dagen för minnesstunden bjöd på ett strålande väder med klarblå himmel. En av pedagogerna pratade så fint om varför vi var där och vad som skulle ske. Först planterades ett äppleträd, som nu heter Mejaträdet. Pappa Micke höll i den största spaden, men det var alla småspadarna som gjorde jobbet. Samtidigt som barnen, med stort engagemang, skyfflade jord så spelade en av pedagogerna gitarr och så sjöng vi Pippi Långstrump och Sjörövarfabbe. Filip hade varit med och valt musiken.

Mejaträdet, som förhoppningsvis kommer ge många goda äpplen framöver!

Mejaträdet, som förhoppningsvis kommer ge många goda äpplen framöver!

Vi fick alla varsin ballong och det var så imponerande att INGEN släppte sin ballong i förtid. Barnen var så otroligt fokuserade – alla var väl förberedda på vad som skulle hända. På ”3” släpptes alla ballonger upp och det var så fint att se dem stiga. Samtidigt som de flög ”närmre och närmre Meja” sjöng vi Idas sommarvisa. Det var så jobbigt, men så otroligt fint. En ljusare stund kunde man inte gjort av detta mörka som har hänt.

vi

Så vackert.....

Så vackert…..

Efter detta grillade vi korv tillsammans och dagen till ära fick vi Festis att dricka – vilken lyx! Kompisarna åt korv så det sprutade ur öronen.

Finaste storebrorsan

Finaste storebrorsan

Filip fick som sagt var välja musik, han fick en spade först av alla och han fick välja ballong först av alla, men så diskret att det inte blev någon ”stor grej” av det – MEN så genomtänkt, omtänksamt och proffsigt.

TACK alla fina kompisar (stora som små) för den fina stunden ni gjorde för vår prinsessa!

Väl hemma, somnade jag som en stock och sov i 1,5 timme…….

 

16 april 2013

Pappa sov hos dig inatt igen och ni hade haft en skaplig natt. På morgonen hade du bajsat igen, vilket vi är glada för.  Alla blöjor vägs under alla behandlingsperioder, så det är ett jäkla fokus på kiss och bajs……Du fick trombocyter idag igen, detta var klart när jag kom hit vid 10-tiden. Trombocyter går fort att få, 20-30minuter. Blod tar ett par timmar. Du har nu fått en ny sond, även idag gick jag ut Loppan. Sköterskan passade även på att byta plåster över och tvätta cvk-ingången. Bra att göra ”tråkiga saker” när du ändå var groggy….Du hade varit jätteduktig och efteråt fick du välja en leksak ur korgen. En stor korg full med roliga saker, som man belönas med när man utsatts för tråkiga saker!

Även idag har du varit ute i köket en stund! Ssk gav dig lite morfin innan då du hade en hel del ont. Så skönt att se att det har effekt. Pappa åkte hem vid ”hämtningsdags” och du och jag fick besök av först morfar och sedan din gudmor/fadder. Du fick lite presenter, en kollega till morfar (som vi aldrig träffat) hade skickat med pixiböcker och såpbubblor – fint! Av gudmor fick du en Muminbok, perfekt – du älskar ju Mumin. Såpbubblor får du dock inte ta i eller få på dig, då de kan innehålla gift och med ditt immunförsvar eller rättare sagt inte befintliga immunförsvar så kan det vara farligt för dig.

Kvällen blev stökig. Du hade svårt att komma till ro, då det blev en massa blöjbyten igen. Hann bara byta, så var det dags igen. Totalt bytte jag 6 blöjor på en halvtimme ungefär. Kämpigt för dig Loppan!

Annonser

One thought on “Minnesstund på förskolan

  1. Ping: Mejaträdet  | SuperMejas kamp

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: