Tankar och känslor kring bloggen

Ni som känner oss vet att vi varit som ”öppna böcker” kring Mejas sjukdom och vårat upp- och nervända liv under den tiden. Så ingen som har frågat oss, har fått ”nobben” utan fått veta allt de velat veta. Det är givetvis olika hur man agerar i en sådan här pressad situation, men för oss var det helt naturligt att vara öppna och släppa in de som ville i sjukdomen. Jag är tacksam mot oss själva att vi varit som vi varit under resan, då jag tror att det hjälper oss nu. Det är givetvis otroligt jobbigt att prata kring döden och livet utan Meja, men tror ändå att det varit än jobbigare om vi varit ”slutna” fram tills nu.

Öppenheten till trots, fick jag känslan av att det var otroligt utlämnande att skriva de första inläggen på denna blogg. Tänkte efter ett par dagar att ”det nog var en dum idé”. Men vet ni, nu känns det bara bättre och bättre. En bearbetning, då jag för varje dagboksblad hittills har kommit ihåg EXAKT hur dagen i fråga var, vilka känslor som uppkom i olika situationer etc. MEN det är också ett sätt att hålla Meja levande känner jag, en hyllning och kärleksförklaring till henne – OCH såklart till hennes bror och helt fantastiska pappa. Det känns fint.

 

17 april 2013

Idag fick du din första sondvälling då du gått ner ganska mycket i vikt. Innan man använder sonden, måste man se så att den ligger rätt dvs i magsäcken. Det man inte vill såklart är att den ska ha hamnat i lungan. Man testar genom att dra upp lite magsäcksinnehåll som man sprutar på ett lackmuspapper. Det måste då bli rosa, då vet man att det är just magsyra/magsäcksinnehåll man fått upp. Tydligen kan det krångla, att man inte får något backflöde, trots att den ligger rätt – men det problemet tar vi om/när det uppstår! Du fick pyttelite välling idag, man börjar med små små mängder så att magen vänjer sig. Ang vällingen, så luktar den pyton. Tur att den går raka vägen ner och inte via smaklökarna.

Jag sov här inatt och det var en bökig natt med många blöjbyten. Nattsköterskan byter alltid regelbundna blöjor (ibland sover du och jag oss igenom dessa), men inatt bytte jag flera utöver. När du får guldmedicin, måste vi ha handskar på oss då det kan finnas rester av medicinen i blöjan. Guldmedicin är fantastiskt, men det är bara du som ska ha den! Pga nattens bajsblöjor, är vi nu isolerade. En röd vacker triangel pryder vår dörr…….alla barn som är här, är ju väldigt infektionskänsliga – så vid minsta misstanke om någon smitta så blir det isolering. Nu är det förmodligen ingen magsjuka du har, utan det är nog en biverkan av all antibiotika. Som läkarna säger, de tar bort vissa bakterier med den samtidigt som den slår ut tarmens egna nyttiga bakterier. På tal om mediciner, så får du idag din sista dos guldmedicin i detta 12 dagar långa behandlingsblocket! Duktiga fina Meja! Det finns en whiteboardtavla här på rummet och dag ett målade vi 12 hjärtan på den. För varje dag som gått, har vi fyllt i ett hjärta och nu är alla fyllda! Delmål ett är nått!

Brorsan har haft en fin dag, då de hade utflykt på förskolan. De var på utflykt i skogen och hade med sig matsäck. Han valde själv och hade med sig; pannkakor (som han eg inte är så förtjust i, men många andra har nog det i sina lådor….), köttbullar, äpple, morot, mjölk och en ”miniost”!

Vi älskar dig prinsessan Meja!

Annonser

4 thoughts on “Tankar och känslor kring bloggen

  1. Du/ni skriver så fint om er fruktansvärda resa!! Man blir så tagen och jag får alltid tårar av era blogg inlägg 😢
    Tänker på er så ofta, stor kram från din ”gamla HP kollega” Caroline

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: