Valborg 2013 & 2014

Valborg. Förra året var en av de få dagar vi som familj kunde umgås med andra. Alla var friska och Mejas värden var ”skapliga”. Idag blir det umgänge med samma familjer. Förra året pizza, iår grill. Önskar detta vore enda skillnaden. En fattas oss. Och så kommer det alltid att vara. Andas in, andas ut…..en dag i taget.

Skrev ju för några dagar sedan om whiteboardtavlan på sjukhuset. Ni vet hjärtanen vi fyllde i, för att markera varje ”guldmedicindag” som gick. Så här såg den ut (brorsans autograf var givetvis med);

IMG_1052

Framöver skulle den komma att förvandlas till något helt annat……

 

30 april 2013

Inatt har du sovit ännu bättre och det funkade jättebra med hemsjukvården. Det är lite fix och trix, då vi ju måste vara vakna/sätta klockan och öppna för dem. Så ska de blanda till medicinen innan de smyger in till dig.

Du vaknade tidigt idag och när du satt i soffan och såg på barnkanalen, så läckte en bajsblöja (denna j-a tarmbakterie…..) för dig i soffan. Så det blev en dusch och tvätt av sofföverdrag. Soffan gör väl inget, men tufft att behöva starta dagen med en dusch.

På förmiddagen åkte vi till dagvårdsavdelningen på Östra (som tillhör barncancercentrum, men ligger på våningen under). Blodstatus tog och så var det bara att vänta tills svaret kom på det. Eller inte bara väntan,  cvk-förbandet las om av sjuksköterskan. En doktor kom efter ett bra tag och lyssnade på hjärta och lungor på dig och meddelade att du idag behöver påfyllnad av trombocyter. Hb (alltså blodvärde=röda blodkroppar) var precis på gränsen. För att vara exakt såg värdena ut som följer; Hb 83 (påfyllnad vid 80), LPK (totalvita blodkroppar) 1,8, TPK (trombocyter=blodkroppar) 11 (ligger på 150 eller mer hos en frisk i din ålder…..), neutrofila vita blodkroppar <0,1. Då de neutrofila ligger så otroligt lågt, ska du fortsätta med antibiotika var 6:e timme. När du väl fått dina trombocyter, så fick vi åka hem och så ska vi åter in om tre dagar då du ska sövas igen och ett nytt benmärgsprov ska tas.

Vid 18 var det dags för hsv igen. Efter det var vi hos grannarna på ”valborgspizza” tillsammans med gudmor med familj. Det var kul för oss alla att umgås – längesedan…….Välling hade vi med oss, så fick du sitta nära en gardinstång där vi kunde hänga upp aggregatet…..

Du somnade sent,vid 22, efter några härliga glädjetjut! Brorsan somnade först vid 23 efter ett långt, ilsket utbrott. Han har det kämpigt även han…..men vet du? Ni är världens finaste syskon!

 

Annonser

2 thoughts on “Valborg 2013 & 2014

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: