Hur vi försökte göra varje dag till den bästa

Vår vardag förra året var ju långt ifrån en normal vardag, vilket jag ofta återkommer till. Något som känns bra, nu när allt blev som det blev, är att Micke och jag försökte göra varje dag till den bästa för bägge barnen. Vi bestämde oss tidigt, för att Filip skulle få leva så normalt som möjligt – att vi skulle vara med honom så mycket som möjligt, då vi visste att det skulle komma dagar då vi var tvungna att ”lämna bort honom”. Att han, i den mån det gick, skulle få göra saker som andra barn i hans ålder gör. Det kostade dock mycket energi att göra saker med honom, då tankarna var någon annanstans – men i efterhand känns det så BRA som sagt var…..Mickes och min relation fanns inte ens med på prioriteringslistan. Men vi gjorde verkligen ALLT vi kunde, för Filip och för Meja. Det är skönt att det inte finns något som ligger och skaver, att vi skulle gjort si eller så istället – nu har vi ”bara” sorgen och saknaden att jobba med.

Nedan bilder och dagbokstext från en dag med en fin utflykt. Skulle göra vad som helst för att få bli en hel familj igen.

Ingen badkruka direkt, han var i LÄNGE....

Ingen badkruka direkt, han var i LÄNGE….

Vi övriga nöjde oss med att titta på..... Återigen, far och dotter - så lika...

Vi övriga nöjde oss med att titta på….. Återigen, far och dotter – så lika…

7 maj 2013

Även idag vaknade vi till ett strålande väder! Pappa lämnade brorsan på förskolan för att sedan ta sig en löptur. Du och jag hade en mysmorgon med allt pyssel gällande insmorning (hrm, heter det så – eller är det värmländska!? Pappa är ju ”helvärmlänning Meja, men jag är ”halv” och jag ibland svårt att skilja på mina ”två språk”), välling mm mm.  Du har blivit otroligt torr på magen (av tejpen som håller fast cvk-slangen!?) så vi smörjer in med miniderm och en kortisonsalva. De första dagarna var du emot det, men nu hjälper du till att smörja!

Vi tog en tur till Frölunda torg (du fick tyvärr inte gå med in, infektionsrisken du vet…..) och på vägen hem ville du ha en hamburgare!!!!! Du åt ca en tredjedel av den, HEJA MEJA!!!!!! Väl hemma blev det vila med pappa.

Fille hämtades idag rätt tidigt av pappa. Imorgon ska du ju in och förhoppningsvis påbörja block 2 med guldmedicin som ska ta bort alla elakingar i ditt blod. Vet att det kommer dröja innan du får komma hem igen och detta i kombination med att det är så fint väder ute, gjorde att vi ville utnyttja eftermiddagen extra EXTRA mycket! Det var dock rätt konstigt att se Filip när han kom hem……..han var målad i ansiktet (en av fröknarna hade ansiktsmålat de barn som ville). Filip var ELDMAN – han var alldeles röd i ansiktet med några flammor, MÖRKA ögonbryn och dessutom SKÄGG!?! Du blev så LEDSEN när du såg honom Meja……tror inte att du kände igen honom riktigt!? Men sa till dig att du skulle klappa honom på huvudet och känna på hans hår……att det VAR din bror. Detta gjorde du och efter det var du lugn igen. Ssk var här vid 14 och så fort den sista droppen gått in i dig, så åkte vi ner till Rådasjön! Filip, tokern, tog av sig skor och byxor och sprang runt i vattnet! BRRRR!!!!! Riktigt kallt! Pappa, du och jag nöjde oss med att kasta stenar i vattnet och bröd till fåglarna! Du ville gå själv och detta gör oss så LYCKLIGA Meja – att se dig knata runt på bryggan gjorde min dag!!!!!!! Vi hade med oss pastasallad, bröd och vattenmelon – du petade i dig en hel del pasta!

Tyvärr så slutade denna fina dag på ett tråkigt sätt……..helt plötsligt hade du temp! Vid ca 18.40 när jag hjälpte dig med gaddarna var du sval och fin, 20 minuter senare var du VARM! Så fort går det……..Ringde till avdelningen som sa att vi skulle ta tempen om en timme igen. En timme senare låg den fortfarande på lite mer än 38 och då fick vi beskedet att åka in. Mattias, vår fina ”grannpappa”, var snäll och körde in pappa och dig, då Filip ännu var vaken. Nu sover brorsan i pappas och min säng och du sover på rum 8, avd 322. Pappa hade frågat dig, när ni kom in, om det kändes ok att vara tillbaks på sjukhuset – då hade du nickat…….fina kloka kämpe.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: