Ilska och bitterhet

Dagens tankar flyter lite ihop med gårdagens. Har flera gånger skrivit att vi inte är arga eller bittra. SJÄLVKLART kommer det stunder när ilskan väller över mig/oss – men tack och lov är den inte dominerande i vår vardag. Bitterhet föll vi ner i ett par gånger under resans gång, när vi fick otroligt jobbiga bakslag. Men vi lyckades, på något vis, jobba oss upp igen och fokusera framåt. Gällande bitterhet idag, så kan jag inte känna det. Jag har försökt (har säkert skrivit om det tidigare), då jag tänker att det borde vara det enklaste…….men jag har väldigt svårt att känna bitterhet. Jag hoppas att den inte kommer komma till mig heller, då dessa känslor är så destruktiva. Men kommer bitterheten, så gör den – som med allt annat just nu, så får vi ta det då…..Inget är rätt eller fel, inget är sämre eller bättre.

Tv’n står på här, Efter 10 med Malou. De pratar om sorg. En psykoterapeut liknade sorg med ett stormande hav. I början är det stora stora vågor, som sedan mattas av – men havet blir aldrig helt stilla. En rätt bra liknelse tycker jag. Men sedan sa han att vi i Sverige gärna ”förnekar sorg” – han menade att begravningar med ljusa klädslar är ett sätt att förneka sorgen/inte göra sorgen värre. Där håller jag inte med honom.

 

Onsdag 5 juni

Du har sovit riktigt gott inatt Mejis! Sköterskan vi hade inatt var jättesmidig och vid ett par tillfällen vaknade jag först när hon gick ut! Du sov till 8.30 ungefär och vaknade återigen på ett strålande humör!!!! Poxen låg på 98% och pulsen på 100. Ingen temp. Du åt ett par bett av en formframska och sen körde du runt på bilen igen i korridoren plus att du knatade runt en hel del. Vi stannade vid ”personaltavlan” dvs en tavla med kort på all personal på avdelningen. Du plockade lite med bilderna, så tog du kortet på en av doktorerna och sa ”Jag tycker bäst om doktor xx”. När vi var i köket och lekte kom din favoritdoktor och 2 till och berättade att CRP gått ner ytterligare – mer sas inte. De såg att du var pigg och glad!

Efter vällingen vid 10.30 gick vi ner till Lydia’s där du lekte med ankor i vatten samt var inne i lekstugan. Efter det kopplades en av antibiotikasorterna på och efter det tyckte jag att du skulle sova, men det tyckte inte du……på ett vis bra,för vid 13.30 blev det ultraljud och EKG nere på hjärtmottagningen. Det tog LÅNG tid då det först var en kille som gjorde ultraljud – sen kom en annan och tittade på hans bilder. Det visade sig att han höll på att lära sig…..Så togs några fler bilder. Du var SUPERDUKTIG älskling, trots utebliven sömn. Du fick välja saker ur korgen – de har en korg även på hjärtmottagningen! Du valde en ny liten plastanka och vykort med Mumin – kunde inte bli bättre!

I skrivandets stund, sitter du i sängen och ser på Dora. Nyss åt du ca 0,5 dl fil och 1/2 smörgåskex.

Tiden har gått och pappa och Filip är här. Vi gick ut och mötte dem då de tränade på att cykla ute på en av de stora parkeringarna! Hann med lite lek innan vi gick in och åt tillsammans. Du åt riktigt mycket!  få sitta alla 4 tillsammans, så fantastiskt – så självklart för de flesta familjer….

Det blev en sen kväll, Fille och jag åkte härifrån först 19.30 och du hade inte somnat förrän 21. Du låg lite lågt i Kalium,så du hade fått det i sonden. Innan vi åkte busade du och kröp in i garderoben och sen låg och spexade med brorsans glasögon i sängen.

Filip tog en lång dusch när vi kom hem medans jag var ute och vattnade i trädgården och växthuset – det växer som bara den där; rabarber, bönor, bladsallad, rucolla, gurka, tomater, örter, chili, rödbetor, morötter…..

Älskar er alla mest av allt!

Den stora ankan som du tycker är så fin!

Den stora ankan som du tycker är så fin!

Lek i lekstugan på Lydia's där du dukade till mormor och morfar.

Lek i lekstugan på Lydia’s där du dukade till mormor och morfar.

Mys med lek med brorsan

Mys med lek med brorsan

Trollunge!

Trollunge!

IMG_1520

Annonser

One thought on “Ilska och bitterhet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: