Teckningar

I dagboken ”idag” är det inte bara text, utan även teckningar Filip målade då för ett år sedan……Med ett barns ”enkelhet” har han målat en bild som föreställer Meja med droppställning och det gula man ser överst (svårt att se på fotot) är guldmedicinen som droppar in i lillasyrrans kropp…….Bild nummer 2 är helt enkelt Meja och en droppställning. Samma dag som Meja dog, målade Filip många teckningar (han var då hos mormor och morfar) – på dem alla hade Meja långt hår uppsatt i 2 tofsar! Det var ju hon som var MEJA, inte en sjuk kropp kopplad till diverse apparater……

För ett år sedan idag var vi på Liseberg. Första och enda gången för Meja förra året. Sista gången någonsin. Året innan, dvs när hon var 1,5 var vi där flera gånger – men det kom hon nog inte ihåg. Hon var så GLAD, hennes ögon var så STORA och hon var så NÖJD när hon somnade den kvällen. Detsamma var vi övriga tre…..Så härligt att få se ett namnband från Liseberg, istället för ett id-band på sjukhuset…..

TECKTECKN2

Måndag 17 juni 2013

Inatt vi fick bädda rent i sängen då korken på din sondslang gått upp och massor med maginnehåll hade läckt ut…..som väl var, somnade du om fort. När det väl blev morgon så vaknade du på ett underbart humör! Fille vaknade lite spänd, då han visste att det är provtagning idag…….vi hade fått med oss emla-salva från sjukhuset (bedövningssalva du vet….) som vi kletade på honom och vid 10.30 var vi på plats på Östra. En ssk tog blod av dig, så tog man prov på pappa och mig. När det var Filips tur så ”rullade ett blodkärl undan och lurade” sköterskan – så tyvärr blev det två stick på honom. Filip var nog rätt nervös, för han blev lite kallsvettig och blek stackarn. Det var ju inte bara ett stick i fingret, utan de var tvungna att sätta nålar. Men efter ett glas mjölk var han sig själv igen, så vi gick ut och lekte i väntan på ditt blodstatus; Hb 94, Lpk 0.7, Tpk 105, Neutrofila 0.3. Värdena är på väg ner som väntat, men ingen påfyllnad behövdes idag. Samma regler som vanligt gäller. Får du feber blir det att ringa och förmodligen åka in – annars är det ny tid på torsdag kl 10. Egentligen skulle Filip till förskolan när vi var klara, men jag sms’ade dem då vi beslöt oss för att åka till Liseberg istället. Vet ju inte när vi kan göra en familjeaktivitet igen!!!!! Och Liseberg är ju utomhus, inomhus vågar vi ju inte ta dig pga infektionsrisken. Väl framme på Liseberg fick ni åka en hel del, trots att det var rätt mycket folk. Farfars bilar, Kaninresan, barnkarusellen, den nya där man åker i bilar 3 meter upp i luften. Så fick du dra i snöre i fiskdammen och ”vann” en väska. Ni var så nöjda bägge två!!!!!! Det blev ingen middagsvila för dig, så i bilen hem var du så nära att somna. Men så fick du ny energi hemma och du var ute på studsmattan ett tag. Fam Onsbacke var här med några ”uppiggande presenter” till oss alla – fantastiskt! Anna kom också med ett helg gäng köttbullar – mumsigt!

När vi la oss, sa du ”jag har varit på Liseberg!” – älskade prinsessa……Så somnade du på två sekunder och detsamma gjorde prinsen.

Våra älskade superhjältar!!!!!

Stora ögon....

Stora ögon….

Syskonen kör oss i Farfars bilar. Gissa om vi njöt av åkturen.

Syskonen kör oss i Farfars bilar. Gissa om vi njöt av åkturen.

Så vacker så vacker....

Så vacker så vacker….

Kaninresan

Kaninresan

Fiskdamm (fast det heter nog något fyndigt med kaniner eller morötter...?). Först spanade hon in hur brorsan gjorde....

Fiskdamm (fast det heter nog något fyndigt med kaniner eller morötter…?). Först spanade hon in hur brorsan gjorde….

.....sen gjorde hon lika.

…..sen gjorde hon lika.

Karusell!

Karusell!

 

 

Annonser

4 thoughts on “Teckningar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: