Besök på avdelningen

Idag åkte Micke och jag till avdelningen med lite godsaker till de som kämpar där just nu och som kommer vara instängda över midsommarhelgen när ”alla andra” är ute och plockar blommor, dansar konstiga danser och äter god mat – ett liv långt ifrån cvk, blodstatus och sondvälling. Vi har inte varit på avdelningen på länge. Har varit på sjukhuset på div möten/träffar, men inte varit på just där sedan veckan efter att Meja dog. Vi satt bägge i princip tysta i bilen dit. Vägen dit……skulle nog kunna köra i sömnen. Hade en klump i magen när vi gick in, förbi skeppet, till hissen och tryckte på 3. Väl på plats, kändes det ändå bra. Att få träffa några av den personal som var vår vardag, som var vårat sällskap, som var de som visste precis vad vi gick igenom. Som träffade Meja dag som natt. Så gott att höra dem prata om Meja – få höra att hon, för dem, är levande.  Vi gick inte runt på hela avdelningen, nästa gång kanske vi orkar ta oss in i köket/lekhörnan och kanske till och med titta in i rum nummer 4. Rummet vi hade från då den stentuffa isoleringen började fram tills allt var över. Idag nöjde vi oss med att gå en bit innanför tröskeln. Tittade givetvis till fiskarna. Mejas favoritfisk var inte där längre.

 

Onsdag 19 juni 2013

Även denna natt har varit lugn och det är så SVÅRT att ta in att det är stamcellstransplantation som står på schemat……ännu inte en blåsa, inget slem, ingen feber. Pappa och Fille drog till förskolan efter frukost och du och jag började tvätta fönstrena på verandan. Mormor kom med en ny cykelhjälm till Fille och du började leka medhenne på stört! Så kom Johanna igen och pappa drog till soptippen en sväng med en massa skräp. Du sprang runt hela förmiddagen och vid ett par tillfällen klagade du på att du hade ont i knät vilket fick mig att få ont i magen – tänker på alla smärtor du hade i början……

När du skulle vila middag, somnade du på 3 sekunder och sov i ca 1,5 timme. Johanna och jag åt god lax som hon, gulligt nog, hade tagit med sig. Sen var hon och jag nere i centrum en sväng även idag och köpte lite godsaker i ostaffären och lite vin. Vi har definitivt INGET att fira, men pappa och jag har inte ätit en ”ensam-middag” på 4 månader……pratade såklart med grannarna innan, så de skulle vara ”körbara” under natten.

Sen eftermiddag åkte vi alla (inkl Johanna) på en liten biltur som vi ju gör ibland!

När det blev kväll, somnade du gott bredvid pappa och detsamma gjorde brorsan ett tag senare.

Imorgon ska vi in till dagvården för att ta ett blodstatus. Älskade älskade Meja – du är så PIGG och du springer runt hemma. Jävla fucking skitcancer (ja, jag vet att det är fult att svära – men i vissa lägen är det ”lagligt”…..).

Hummersoppa, lite "plock" och ett glas vin. Inte igår.....

Hummersoppa, lite ”plock” och ett glas vin. Inte igår…..

Annonser

4 thoughts on “Besök på avdelningen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: