Mejas kärlekar…..

Meja hann ha några kärlekar i sitt korta liv. Pappa och Filip räknar inte med, för de var så otroligt självklara…. Den första (och mest långvariga) var granne Mattias. Direkt fattade hon tycke för honom (tror/vet att kärleken var ömsesidig….), så hade hon en kille i förskolegruppen och den sista kärleken en av sköterskorna på sjukhuset, hon ville som hon sa ”bara ha honom”. Som mamma var jag otroligt nöjd över hennes ”val”……..Det gör så ont så ont att vi inte får se henne växa upp – att vi aldrig kommer få veta hur hon skulle bli som person. Som jag skrivit förut, så tvingades hon bli så stor så trots att hon inte var äldre hade hon många utmärkande personlighetsdrag. Gillade dem alla. Meja var så kavat, hade skinn på näsan och visste vad hon ville. Envis, omtänksam, inkännande……Har svårt att förstå att hon inte var äldre än 2 år 9 månader och 14 dagar när hon försvann från oss….

Inatt var det fjärde natten för storebror i nya rummet. Fjärde natten i rad som han sov sig igenom HELA natten……det måste vara något magiskt där inne. Han har ju inte i hela sitt liv innan, sovit så många nätter i rad utan att ropa in oss…..Vill tro att det är Meja som hjälper honom. Det var ju i det rummet hon sov, tillsammans med Micke och mig.

Meja och kärleken....

Meja och kärleken…..hon är här 1 år och 5 månader. Mattes ålder avslöjar jag inte….

 

 

Måndag 1 juli 2013

Natten har varit ok här, du har sovit dig igenom det mesta. Du fick morfin till natten och även tidigt imorse. Klockan är nu 10.55 och du sover ännu……jobbigt då det ju är ett tecken på att du inte mår bra, men samtidigt är det skönt att du sover – din kropp behöver uppenbarligen det.

Dagens värden är; Hb 91, LPK 0.7, Tpk 44, Neutrofila 0.2, CRP 150.

Du sov till 12! Du tittade upp några gånger, men ville ”sova mera”. Dina första ord var att du ville äta! 4-5 små korvbitar åt du! Medicin efter medicin avlöste sedan varandra, så det var inte förrän vid 14.30-tiden som du ”bara hade TPN (alltså näringsdropp intravenöst)”. Vi fick vara utan även det ett tag, så då gick vi in i duschen. Innan det, så hjälpte du mig att bädda rent i din säng!

Pappa och Fille kom vid 15.30-tiden och vi stod vid hissarna och mötte dem när de kom! Pappa hade frågat Filip om han ville åka hit och då sa han ”pappa, du förstår inte hur mycket jag tycker om min syster”. Fina fina ni! Vi åt tillsammans här, du åt några små brödbitar och du ville göra det inne på rummet.

Lite innan Fille och jag skulle åka, blev du ”stånkig” och när vi kollade febern så låg du på 38.7……jäkla skit. Brorsan och jag åkte oroliga hem, möttes där av ett paket från kusin Frida. Filip fick spionsaker vilka han blev jätteglad över! Du fick förresten idag ett jättefint halsband från barncancerfonden. Detta fick du av två av dina förskolekompisar! Fint gjort!

(resten av dagen missades…..)

 

Annonser

3 thoughts on “Mejas kärlekar…..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: