Sista dagen på förskolan…..

Så har vår prins gjort sin sista dag på förskolan. Micke lämnade honom innan frukost och jag promenerade lite senare ner till bageriet för att hämta en tårta. Promenerade vidare med den till förskolan i ett ”härligt” sommarregn…..Fick sagt hejdå till en av pedagogerna. Ett tårfyllt hejdå, fast jag vet att vi kommer ses igen. Som jag skrivit innan, så har all personal varit helt otroliga både mot oss och Filip hela resan igenom. Återigen; inte en dag att vi har känt oss osäkra på hur han har det där, om de kan bemöta honom i hans oro och senare sorg. De kommer alltid ha en speciell plats i mitt hjärta,i våra hjärtan.

Filip var lite bekymrad häromdagen här hemma – han pratade om Mejaträdet som ju är planterat där, om det kommer ge frukt och om han isåfall inte kommer hinna få något äpple…….Han pratade med pedagogerna om detta, så nu är det uppgjort att om det blir frukt så kommer de ta undan till honom. Så fint.

Filip hade lite svårt att gå därifrån, hade lite hyss för sig innan han till slut hängde med ut i bilen. Hejdå till ett par fröknar till……..saken är den att Micke inte hade möjlighet att gå med vid hämtningen, så han och Filip ska gå dit imorgon så även Micke får säga hejdå till de han missade idag. Tror minsann att jag följer med……..

 

Onsdag 3 juli 2013

9.15 hade pappa fått en abrubt väckning – du vaknade och var precis lika ledsen som igårkväll. Även denna gång ville du att pappa skulle gå iväg och du bara grät och grät. Nytt morfin och du slappnade av och sa återigen att du hade ont i ditt ben. 2 doktorer kom in och sa att ”allt” ser bra ut men att de vill hålla koll på ditt ben. Tydligen kan bakterier sätta sig på ”olika ställen” så det kan bli aktuellt med röntgen.

På förmiddagen satt pappa och du och pärlade i köket en stund. Samtidigt åt du nästen en hel polarkaka! Bra jobbat prinsessan!

Jag kom hit till sjukhuset vid 11.30-tiden efter att ha ägnat förmiddagen åt att städa Filips rum. Han har mycket saker din bror…..

Vi hjälpte dig i duschen pappa och jag och du var riktigt arg och ledsen – lilla stumpan. Vid 12.30 fick du morfin igen då du hade det jättejobbigt. Återigen lugnade du dig direkt du fått det……lilla fina Meja – dessa dagar har tagit STYGGT på dig.

Nu är pappa hemma för att ta sig en löptur innan brorsan ska hämtas. Filip vill hit idag igen – han älskar dig så otroligt mycket Meja.

Du somnade på middagsvilan utan problem och sov i dryga TRE timmar…..Pappa och Fille kom innan du vaknade, så de gick ner till lekterapin och var även vid skeppet ett tag innan de kom upp till oss.

Vi åt alla inne på rummet, men du ville inte ha något alls. Ditt humör gick upp och ner under eftermiddagen. Brorsan var ute i korridoren och körde bil och lekte med några andra syskon ett tag, du var vid leksakerna ett tag, du stod där men du ville inte gå någonting.

På kvällningen bjöd barncancerföreningen på fika, som varje onsdag. Fille fick sig en kanelbulle och sen så åkte pappa och han hem. Du och jag satt och så lite på TV, så pratade vi med morfar på Skype. Sen började en jobbig stund. Först bytte vi plåster och tvättade över cvk’n (som vi egentligen borde gjort i samband med duschen…..), smorde in dig med miniderm och på med nattlinne. Helt plötsligt så ser jag att du har bajs på handen – det hade läckt som tusan. Ringde på klockan och fick hjälp av en barnsköterska – så att det skulle gå så snabbt och smidigt som möjligt. När du var ren igen, så ville du gå till fiskarna. Där gnydde du lite och så kom det en rejäl prutt och mer bajs…..så blev du så arg och ledsen när jag bytte på dig. Av alla tårar, så släppte tejpen på sonden. Så det blev omtejpning av den av en sköterska……du var ilsk, men så sa jag att ”xx hämtar nog korgen nu när du haft så kämpigt en lång stund”. När allt var klart, så sa du ”hämta korgen nu då!”. Du valde en liten anteckningsbok och så sa du ”tack” när du valt, gullunge!

Du somnade gott runt 21. Du får nu välling förresten, du har idag fått 50+80+80 av den mildare varianten. Vi jobbar oss uppåt Meja!

Annonser

4 thoughts on “Sista dagen på förskolan…..

  1. Förstår din känsla när Filip slutade förskolan, jag hade mitt i tisdags, svårt att hålla tillbaka tårarna. Nu är killarna stora och redo för att ta nästa steg:) Men VI hinner ju inte med…:)
    Tack för att jag/vi får följa er prinsessas resa. vilken tuff tjej och vad hon fick gå igenom lilla tjejen.. Sitter alltid med tårar i ögonen och blir så imponerad över er fina tjej och över hur fantastiska ni är som föräldrar. Ditt sätt att skriva är fantastiskt.
    Kram Camilla B

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: