Hönö då och nu

Idag har vi tillbringat en stund på Hönö, på en härlig badplats vi varit på i flera år. Förra året blev det inget besök där. Varför förstår ni. Förra året märkte vi ju knappt av att det var en sommar som ni vet. För 2 år sedan hängde vi där gånger flera med familjen Wallin. Axel, om ni kommer ihåg honom från Liseberg!? Han som är 3 dagar yngre än Meja!? Hans mamma är 5 dagar yngre än mig. Då, för 2 år sedan var allt som det skulle vara. Vädret var strålande, barnen sprang runt, fiskade krabbor, klättrade runt på klipporna, dök ner i kylväskan för att se vad där fanns……

Idag, 2 år senare fiskade barnen krabbor, kex kom fram från kylväskan, vi (med vi menas mammorna – notera detta!!!!) badade……men så kom åska och regn och vi fick packa ihop i en rasande fart. Men den största skillnaden var såklart att vår älskade Meja fattades. Axel och hon skulle ju varit så tighta och hållt ihop mot de 3 större……Men njuter så av att träffa Axel, få se hur fin Filip är mot honom och hur Axel tycker att Filip är ”stor och häftig”. Mår givetvis så gott av att träffa övriga familjen också. Hur Micke, precis som vanligt, tar varje chans att reta Johanna och Erik mig- och vice versa…….det är liksom ”vi mot dem”. Fast kramen jag fick av pappa Erik häromdagen när vi, helt oplanerat, möttes vid graven visar att han nog tycker rätt bra om mig ändå…….och jag om honom….. 😉

Fann inga kort från 1 år sedan, men många många från Hönö från 2 år sedan…..

Så lika......

Så lika……

Så nära i ålder.....

Så nära i ålder…..

Så rultig och go....

Så rultig och go….

Sådana kompisar.....

Sådana kompisar…..

Sådana kompisar igen, fast årgången yngre.....

Sådana kompisar igen, fast årgången yngre…..

Så vacker.....

Så vacker…..

Så saknad.....

Så saknad…..

 

 

Måndag 8 juli 2013

Tyvärr vaknade du efter sköterskornas nattbesök, när jag satte på ”täckena” på slangarna. Du blev sådär arg igen, men efter ett tag släppte det och då sa du ”jag vill sova nu”. Så kom ssk tillbaks vid 6 och vid ung 6.30 fick vi väcka dig, då det ju var dusch på schemat…..Du var superduktig idag igen och på ett strålande humör när vi åkte till sjukhuset. Väl framme, var det renbäddat med nalle puh-lakan och Pippi-örngott – lycka! Personalen är fantastisk…….Du gick massor i korridoren, eller snarare sprang! Trombocyterna låg idag på 48 och iom att det är operation på G så fick du påfyllnad – man vill ju alltid ha lite marginaler när du ska opereras. Så nästa behandlingsblock kan inte påbörjas förrän tidigaste onsdag då man ju imorgon inte vet om trombocytvärdet då är ”ditt eller de påfyllda”. De värden som styr om guldmedicinblock påbörjas eller inte är ju trombocyter och de neutrofila.

Vid 11 sövdes du och idag var du ledsen när vi åkte upp till våning 6 för operation. Du vet så väl vad som är på gång. Du somnade i mitt knä och idag var det jobbigt Meja att se dig ”försvinna”. Pappa och jag tog en promenad och satt ute ett tag. Sen var vi på rummet tills vi blev uppringda vid 14.15 – det var en lång sövning idag älskling. Allt hade gått bra, skönt. Du var seg och loj efteråt…….ett tag innan jag åkte, fick du morfin och somnade då nästan sittande. Jag åkte upp till morfar och hämtade Filip. De hade, som vanligt, haft det jättebra med fotboll, bad och bus. Ringde till pappa och dig vid 17.30 och då hade du somnat! På vägen från morfar, åkte Fille och jag förbi er då Fille ville ge sin pappa en godnattkram. Fy tusan vilket liv ni två tvingas leva – att bara ”köpa” att det är pappa eller jag……..att ni aldrig får välja vem ni vill gå till…..Du sov så gott när vi kom och en barnsköterska gav dig den första vällingen i peg’en. Lite senare hade du bajsat och vaknat till och ätit lite på en smörgås och sett på Mumin på ipaden. Du är en sån jäkla kämpe Meja!

Annonser

2 thoughts on “Hönö då och nu

  1. Ja det är jobbigt när ens barn sövs och ”försvinner”. Jag har varit med om det några gånger med gossarna Rehn. I ögonblicket som ögonen bara blir tomma. Fy sjutton.
    Vilken tur att Filip har en så fin morfar. Jan-Åke är en väldigt go människa och bra med barn och ungdomar. Han måste vara en stor tillgång i ert liv. Hälsa honom från mej. Spelar han fortfarande blåsinstrument (vilket minns jag inte…)?
    Kram från Jeanette

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: