Filip är åter hemma

Hämtade Filip idag hos mormor och morfar. Som vanligt har han haft ett toppendygn och som vanligt beställde han friterade räkor till middag. Mamma och pappa är världens bästa team när det gäller att tillaga friterade räkor, ris och sötsur sås (Fille dömer ut alla andra sötsura såser, mormors är BÄST!). Filip äter så det sprutar ur öronen. När vi ringde för att säga godnatt igår, berättade mamma att prinsen åt 37 räkor……..Nu är inte räkorna som de är på restaurang, ni vet så man får leta sig in till räkan då det är så mycket frityrsmet – och smeten mättar innan man hunnit få i sig så många räkor. Nej mammas och pappas räkor är 1000 ggr bättre – ett tunt tunt lager smet, så de blir alldeles krispiga och helt fantastiska. Men 37 stycken……vart tar det vägen på ungen!?!? Så ris och sås på det, isbergssallad och tomat. Och till förrätt en havskräfta…….Vår son tycker om god mat, härligt!!!!!!

Imorgon är det dags för första dagen på fritids. Mjukstart 2 dagar denna vecka och så nästa måndag börjar han så i förskoleklass.

 

Lördag 10 augusti 2013

Det var en kämpig natt loppan……du vaknade till när HSV kom vid midnatt och sen förbjöd du pappa att sova i sängen…….du var så ledsen/arg älskade unge. Vid 4.30 vaknade du igen då du bajsat. Du var arg och skulle upp till soffan…….så vaknade Filip av allt ”ståhej” och ville att jag skulle lägga mig hos honom………till slut sov alla igen. Återigen, det är inte ”bara” att vara hemma…..

Vid 8 kom HSV igen och brorsan vaknade strax efter. När vi käkat frukost, åkte vi ner till centrum för att köpa fuktkammare till ditt öga. 30-35 kr/st kostar de…….så var vi i fruktaffären och även i ostaffären. I den senare fick du en prinskorv som du åt upp + 1/2 till!!!!!!

Det regnade en hel del på dagen – det blev en hel del ipad tid för er – men så får det vara. Vid 15-tiden åkte Fille och pappa iväg för att träna cykling. Ssk kom till oss och gav dig medicin och samtidigt kom Sofia som varit snäll och handlat lite åt oss. När du fått din medicin klart, ville du gå ut och vi förljde då Sofia en bit. Sen var vi i trädgården en stund för att sedan ta vagnen och promenerea ner till Stensjön där pappa och Fille var. FILLE HADE LÄRT SIG ATT CYKLA!!!!! Åh, så stolta vi alla blev!!!! Du applåderade och sa HEJA FILIP! Brorsan var så duktig och cyklade förvånansvärt ”säkert”! Vi var med ett bra tag innan vi åkte hem i bilen alla 4. Middagsdags och du åt lite lite pasta och köttbulle.

Sen em/kväll blev det något……du blev så ARG/LEDSEN och det höll i sig i över en timme……till slut fick vi ”tvångsge” dig oxynornoch efter ett tag blev det bättre. Du stod över middagsvilan idag, vilket kanske gjorde sitt – sen kanske du har ont/obehag som du har svårt att förmedla. Fille var så fin när du var ledsen, han bara satt lugnt och ”iakttog”……

Efter att fuktkammaren kommit på, låg vi alla på vår säng igen och läste – MYSIGT!!!!! Jag låg kvar hos dig och du somnade skapligt fort. Sen började nästa jobbiga period då brorsan fick ett UTBROTT i över en timme. Han var helt hysterisk och vi satt alla och grät till slut – stackars brorsan. ”Allt kom” på en och samma gång. Han somnade sedan FORT – vår älskade Filip som kämpar så…..

IMG_1984

Ännu ett av mina "topp 10"-kort på vår älskade Mejis.

Ännu ett av mina ”topp 10”-kort på vår älskade Mejis. När hon står och spanar in brorsan som precis lärt sig cykla!

 

Annonser

One thought on “Filip är åter hemma

  1. Vilken underbar bild! Ganska bestämd till sinnes just den dagen, måhända… Undrar var hon lärt sej den posen? Kram!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: