Har något positivt kommit ut av allt som hänt?

En i samma situation som jag fick frågan i stil med om ”hon inte kan se något positivt med att barnet dött? Att resten av familjen blivit mer sammansvetsade?”. Jag har funderat mycket på detta och kan inte i mitt liv förstå hur man kan ställa en sådan fråga? Nej, nej, NEEEEEEJ – det finns INGET är svaret. Det finns inget, inget positivt med allt vi gått igenom. Visst vi kommer leva livet ”fullt ut” på ett annat vis, vi vet att ingenting är självklart, vi har blivit mer sammansvetsade i vår lilla familj – men inget av detta är ”värt priset” av vad vi gått igenom.

Förmodligen menade personen i fråga inte exakt som hon/han ställde frågan – men det blev liksom fel…….

Vår älskade Filip sa häromkvällen (efter att vi varit lite oense……); ”Jag är inte lika bra som Meja”. Jo, älskade Filip sa jag – det är du visst. ”Nej, för hon ställde aldrig till med bråk”. Sa då till honom att om Meja levt, hade hon visst gjort det -det hör liksom till när man är barn……..Det är ytterst få gånger jag hört Filip uttala någon form av skuldkänslor och jag hoppas innerligt att han känner och förstår att han är precis lika mycket värd som vår saknade ängel. Det är situationer som denna som är svåra för omgivningen att förstå, att vi lever i detta så ”djupt” varje varje sekund. Det är inte bara förlusten av Meja, det är allt vi gick igenom när hon var sjuk och allt härefter.

Bah, ännu ett ”luddigt” inlägg känner jag – men inlägg av denna typ är verkligen ett sätt att nysta lite bland alla tankar och känslor som snurrar……..

 

Tisdag 13 augusti 2013

Brorsan grät i sömnen vid 23 igår och fick sedan ett rejält utbrott när han ännu var halvsovandes…….Han sparkade massor på mig och sa ”sluta sluta” och ”dumma dig”……fick lugnat honom till slut, han vaknade till helt och så läste vi en serie i Bamse – detta kom han inte ihåg idag 😉

Du sov gott inatt, du grät en stund vid 3-tiden, men i övrigt var det lugnt! Vid 7.50 satte du dig upp i sängen och du var på ett strålande humör! Morgonrutinerna satte igång, som innefattar Hsv. Igår var du rätt ”ful” i tandköttet men idag var det mycket bättre – du fick ju trombocyter igår vilka ”gjort sitt”.

Åkte till sjukhuset där en ssk tog prover och läkarna var inne – sen fick vi åka hem även idag! Du och en barnsköterska plockade iordning pärlor till ditt supersnöre innan vi åkte hem förresten.

Vi tog en tur till en affär på vägen hem och då sa du att du ville ha korv, så vi fick fixa det. Du åt 1,5 kokt korv!!!!!! Inget bröd, men ändå!!!! Detta gjorde att vi faktiskt hoppade över ett mål välling.

Hemma blev det lite dans till Sean Banan, lite Ipad och så duschade vi dig. Det gick jättebra! Så tog vi peg’en och cvk’n med. Pappa tog sig en springtur – men innan det ringde sköterskan från avdelningen och sa att crp var 43 idag, hb 85, tpk 37, men inga vita…….Det är en tuff väntan på att det ska börja produceras vita…….det bara MÅSTE göra det Meja. Imorgon blir det nog påfyllning med blod.

Ssk från hsv kom hit hem vid 16-tiden och du satt och åt några bitar korv medans du fick medicinen. Pappa och brorsan gav sig återigen ut på en cykeltur – Fille ÄLSKAR verkligen att cykla nu!

Vi köpte thaimat till middag, men du ville inte ha något – däremot åt du många små salta kex. Du var pigg och glad fram tills att det var dags att sova. Så du somnade fort efter lite läsning. Tyvärr hade Filip det jobbigt även ikväll. Vi låg hos honom bägge två och läste men sedan började han ”strula” – han ville ha oss kvar, men visade det på fel sätt och tyvärr hade varken pappa eller jag tålamod utan det blev BRÅK. Efter sådana här situationer gör det så ONT att vi inte kan lösa det på ett bättre sätt…….

Just nu mullrar det ute, åskan går – så nu är Hattifnattarna glada 😉

Annonser

2 tankar om “Har något positivt kommit ut av allt som hänt?

  1. HUR kan man ställa en sådan fråga?! Aldrig någonsin kan man väl tänka att ngt positivt kommer ut av det ni gått igenom. Som att säga att ”det var min positiva inställning och djävlar anamma som gjorde att jag klarade cancern”. Nej, det var det inte. Som om de som inte klarar sig inte varit tillräckligt positiva?!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: