200 kr som fick mig att GRÅTA

Jodå, 200 kronor fick mina tårar att spruta förut. Ringde en viss myndighet som man kan vara skyldig pengar om man studerat. Förra månaden fick jag en påminnelse att inte jag betalt i juni. Det hade inte varit konstigt OM jag glömt att betala – huvudet är som det är……Men jag visste att jag hade betalt och när jag var inne på banken såg  jag att jag betalt, MEN det fattades en siffra i beloppet. Den sista……så istället för att jag betalt 538 kr, hade jag betalt 53. Ringde dit direkt och fick sitta i kö. Pratade med en tjej som tittade över allt. Hon kopplade mig till en handläggare. Fick sitta i kö. Fick prata med en jättetrevlig herre som med ett leende sa ”jag ser ju vad som hänt, jag tar bort de 200 kronorna”. Tack så jättemycket sa jag och jag lovar att jag ska titta en extra gång framöver innan jag slutför betalningen……Idag fick jag en påminnelse från samma myndighet om att det inte kommit in pengar i juli månad. Ringde upp igen. Fick sitta i kö. Fick prata med en tjej som tittade över allt. Hon kopplade mig till en handläggare. Fick sitta i kö. Fick prata med en något ”kyligare” handläggare. Han kopplade bort mig medans han tittade över allt. Han kunde ta bort de 200 kronorna för juli månad, då de pengarna ju visst kommit in MEN juni månads påminnelse kunde han inte ta bort. ”Du har ju betalt för lite, det får du tänka på”. ”Jo jag vet, men du förstår ju vad som hänt – den sista siffran har inte tagit. En kollega till dig sa ju att han skulle ta bort de 200 kronorna”. ”Har du något namn på honom?”. ”Nej”. ”Här står ingen notering att det är borttaget. Nu skriver jag en notering att jag tar bort juli månads påminnelseavgift”. Nu får jag betala 200 kr extra (bara för att den trevlige herrn jag pratade med i juli hade missat att göra en notering…..), jag klarar det – det är inte det det handlar om……..Innan vi la på, tog jag dagens handläggares namn…….Nu en timme senare sitter jag och garvar åt det hela, men när vi precis la på var jag så ARG och LEDSEN. Ringde direkt ”en livlina och vän” (två ”fusk” i ett och samma samtal). Johanna som är mammaledig svarade inte. Lille Skutt tårar sprutade. Ringde Sofia som svarade – sa direkt, mellan tårarna, att det inte var något allvarligt och berättade sedan. Så skönt att bara få ur sig………Så ringde Johanna upp och jag garvade och berättade om mitt ”traumatiska samtal”.

Ska nu lägga in räkningen direkt och väntar med spänning till nästa månad – om det kommer någon påminnelse då med 😉

Dagens ”problem” är ju så futtigt så futtigt – men vissa saker blir ENORMA nu. Orkar inte med en massa krångel helt enkelt! Fjolårets livlina var även då Sofia som hämtade upp vår prins från förskolan, TACK;

 

 

Måndag 19 augusti 2013

Idag blev det en tidig morgon hos fam Alphov. 6.30 ringde klockan och ni var bägge så svårväckta……På med kläder och så iväg och lämna Filip på förskolan och sen raka vägen till Östra. Vi kollade såklart till fiskarna i akvariet, men de hade inte vaknat när vi kom. En sköterska gav dig Meronem och trombocyter, sen var vi ute på avdelningen och lekte ett tag. Så kom det lite mera bajs – heja!!!! 10.45 ca somnade du i mitt knä uppe på operation – vår vackra modiga prinsessa!!!!! Pappa och jag tog en promenad medans du sov, men det var TUNGT! Benen var som timmerstockar.

Väl uppe på uppvaket sov du LÄNGE och djupt. Vi satt i nästan två timmar och till slut fick vi peta på dig. Väl nere på avdelningen var du fortsatt slö. Vi kopplade på välling, men du hann inte få i dig mycket innan du kräktes. Så somnade du om, sov länge och kräktes sen upp massor med slem ett par gånger. Sköterskan kopplade på glukosdropp. Testade efter ett tag med lite välling igen, men med samma resultat. Då fick du medicin mot illamående. Då det skulle ”verka” en halvtimme och klockan gick mot 18 – så åkte jag till Filip som var hos familjen Onsbacke (han blev hämtad av Sofia idag). Pappa satte ny välling i långsam takt som du fick behålla. Så vid 19.30 åkte Filip och jag och hämtade er. Du var slö på resan hem, men väl hemma så piggade du på dig och du åt kex, lite yoghurt och en liten bit pizza!!!!

Vi läste alla 4 innan du somnade gott bredvid mig. Efter narkosen tidigare idag, så fick vi förresten reda på att vi inte får något svar på benmärgsprovet idag – utan imorgon på dagvården. Så nu j-a väntan……..Som jag skrev igår, så har det varit svårt att njuta av att vi varit hemma allihopa då vi hela tiden ”väntat på nästa steg”…….

Lite innan nattbesöket av hemsjukvården, bajsade du – bra! Pappa och jag gjorde ett rekordsnabbt och rekordsmidigt byte på dig. Vi är ett bra team  han och jag.

Vår älskade UNDERBARA SuperMeja – imorgon SKA vi få ett bra besked….. 

Lilla älskade Loppa

Lilla älskade Loppa

Annonser

3 thoughts on “200 kr som fick mig att GRÅTA

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: