Besökt sjukhuset

Var idag på sjukhuset, på lekterapin. En hund var där på besök som är ”under utbildning”. Filip är ju tokig i djur och detta visste en av de underbara på lekterapin. Ett bra sätt för honom/oss att ta oss till sjukhuset igen. Filip fick klappa, mysa och ge hunden godis. Han fick hålla henne och så lekte de kurragömma, hunden fick en ögonbindel och hennes leksak gömdes. Filip njöt. Så kom en tjej som lika gärna kunde varit Meja för dryga året sedan. Gissningsvis ungefär samma ålder, samma kala huvud som såg så mjukt och lent ut, slang i näsan, liknande kläder, liknande gång. Lika droppställning, lika slangar……..den lilla skruttan kräktes det första hon gjorde. Det sista hade Filip inte alls ont av, men det märktes direkt att hela situationen blev för ”bekant” då han ville gå och göra något annat väldigt snart. Det VAR bekant och det VAR jobbigt att se. Otroligt jobbigt. Men jag är glad att vi åkte dit igen. Att vi ”utsatt oss” för sjukhuset x flera. Jag vet inte, men jag tror, att det skulle bli jobbigare att åka dit ju längre vi väntat.

Jag kom precis ut ur prinsens rum, han hade svårt att komma till ro och somna. Inte svårt att lista ut varför. Micke kom precis hem efter att ha åkt och sagt godnatt till Meja.

Det gör så ont att veta att avdelningen i detta nu är fylld av nya barn, syskon och föräldrar som är mitt i kampen. Att skiten inte tar slut.

Hundmys

Hundmys

 

 

Tisdag 20 augusti 2013

Brorsan och du inledde dagen med att sitta i soffan och hålla varandra i handen……ni är så FINA!

Vid 10 kom syskonstödjaren för att hämta Fille och mig – Filip ville inte åka med honom själv första gången. Vi åkte till Bushuset där vi var ensamna! Fille hade en liten ”startsträcka” innan han kom igång och leka. Jag smet över till apoteket en stund, så de fick lite tid för sig själva. Det var SVÅRT att slappna av, då tankarna hela tiden var på eftermiddagens läkarbesök och svar på benmärgsprov. Efter Bushuset åkte vi till McDonalds vid Scandinavium och åt. Pappa och du var hemma och tog det lugnt och så sågs vi på sjukhuset. Morfar kom och mötte upp, så åkte Filip med honom hem till dem.

13.30 hade vi tid på dagvården -så träffade vi en av doktorerna lite efter 13. Hon berättade att du är tom på celler (som alltid efter guldmedicin) – men att bland de som de fick ut, så finns det leukemiceller…….nu finns de även i ryggmärgsvätskan, vilket det inte gjort förut. Fy fan Meja – ännu ett så otroligt tungt besked. Det som kommer att ske nu är att du kommer få guldmedicin i ryggmärgsvätskan en gång till denna veckan och 2 gånger nästa vecka. Att ge dig mer i blodet går inte. Dels så tar den ju inte de elaka cellerna och sedan har du fått så otroligt mycket i blodet att det är farligt att ge dig mer. Förmedicineringen inför transplantation startar 3 september. Om cancern blossar upp innan dess, finns inget att göra. Oddsen är låga, men de hade inte utsatt dig för detta om de inte trodde att det finns en liten chans. Det är är så FEL Meja. Givetvis bröt vi ihop totalt pappa och jag – till råga på allt så fick du feber vid 18, så jag fick köra in dig och pappa. Vi får inte ens vara tillsammans en så här TUNG dag……

Mormor och morfar kom med Filip när jag hade kört in er. Brorsan ville direkt ut och cykla lite, vilket vi gjorde. Har inte berättat något för honom…….vad säger man!!?!? Meja, detta MÅSTE gå vägen. Du är en sådan FANTASTISK tjej……..Tror aldrig att mina tårar kommer ta slut…….

Förresten, i kvällningen hade kontaktsköterskorna en träff med vänner till oss där de informerade om sjukdomen och beskedet vi fick idag och hur det kommer se ut framöver, vad vi behöver hjälp med mm mm mm. Hade nog varit bra med en sådan typ av träff tidigare, så att folk runt om kunnat få mer insikt i allt – men jag har inte alls haft energi/fokus på att ordna det. Vi har inte heller energi eller tid/lust att lägga tid på att ringa runt och rapportera till alla hela tiden heller, inte heller be om hjälp (så det är så fantastiskt med de som bara GÖR utan att invänta svar på frågan ”vad kan vi göra”) – vi måste fokusera på dig Meja och oss som familj. Dagens träff var det Anna och Sofia som tog tag i och styrde upp, TACK för det!

 

Världens finaste storebror i bollhavet.

Världens finaste storebror i bollhavet.

Världens finaste storebror. Trött efter dagen. Ännu en natt utan lillasyrran och en förälder hemma.....

Världens finaste sovande storebror. Trött efter dagen. Ännu en natt utan lillasyrran och en förälder hemma…..

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: