Många tankar om livet

Vissa dagar är hjärnan mer ”på” än vanligt och det är många tankar och funderingar som snurrar. Kring vad som varit, vad som är och hur framtiden ska se ut……Så har det varit ett par dagar…….Dagen slutade på ett bra sätt genom att mina grabbar och jag tog med oss middagen ner till sjön och satt på en filt nära vattnet och åt i solen. Hem och sa godnatt till den minste i huset för att sedan ta en lång härlig kvällspromenad med en av de fina ”nytillkomna” i mitt liv!

 

Måndag 2 september 2013

Pappa och du sov här inatt igen och du har sovit gott – härligt. Jag kom vid 9 och då fick du precis lite morfin då du hade ont. Du kräktes några gånger – du är så jäkla duktig när du gör det……du lutar dig verkligen fram och håller i spypåsen. Idag står njurfunktionsmätning på schemat, men det kommer personal från kem.lab hit. De sprutade in ett ”spårämne” i cvk’n för att sen ta blodprov vid vissa tidpunkter – så ser man hur njurarna bryter ner det. En ny längd har tagits idag också, 94 cm är du stora tjejen!

Det hände mycket på förmiddagen……de som skötte njurtestet var här flera gånger och tog sina blodprov. En sköterska saftade dig och fick upp en hel del slem. Ögondroppe en gång i timmen som vanligt, mediciner, trombocyter……Så satt du i mitt knä i fåtöljen och efter ett tag såg pappa att du bajsat och att det läckte. Mina jeans fick åka i tvättmaskinen och fåtöljen fick åka ut!

Pappa åkte ett tag innan 13, du somnade då – i princip sittande. Jag satt bredvid dig och läste och stundtals var ditt öga riktigt bra stängt. Du låg så GOTT med händerna bakom nacken!

Vid 15 bytte jag din blöja, men du ville sova mera sa du…….fast det blev inte så, då de kom från röntgen. Du är rätt så rosslig idag, så doktorerna ville ha en bild. När de lyssnade på dig lät det bra, och senare fick vi veta att även röntgen såg bra ut! Du var superduktig när de tog bilderna, trots att du var alldeles nyvaken!

Så fick du lite morfin då det gjorde ont i din mage. Sen tog vi på oss, lånade en vagn och gick ut. Pappa och Fille kom precis då, så vi gick till lekplatsen en sväng. Vi hade bara ca 30 minuter på oss, då du skulle få blod klockan 16. Först ville du bara sitta i vagnen, men efter ett tag ville du ur och du ville till och med gå själv, vår SuperMeja!!!!!! Fille och du har ju inte setts alls på några dagar nu – ni var så goa mot varandra (som ALLTID) och höll varandra i händerna och klappade på varandra. Brorsan och pappa följde med upp på rummet ett tag och åkte ca 17.15. Så kom doktorn med schemat för kommande dagar…….på fredag blir vi nog isolerade (det är vi ju redan men då ska vi byta rum) och ”allt börjar” dvs med dusch dagligen, du får inte vara direkt på golvet, fönstret får ej öppnas, vi måste sprita oss innan vi tar på dig, rena kläder och lakan varje dag mm mm mm mm.

Vi satt i sängen resten av dagen du och jag och såg på film och spelade lite spel. Du kräktes några gånger till. Nu går lite välling, så får vi se om du får behålla det. Du var rätt trött av och till på em/kvällen och ville göra så mycket. Vid ”saftning nummer 2” så kom det inget, men då hade du kräkts 10 min tidigare och då kom det rätt mycket slem.

Vi läste så massor av böcker, mera kräk…….du är så SJUKT tapper Meja. Så sa du ”mamma ska sova hos mig – YES”, samtidigt som du gjorde en segergest med armen! Älskade unge. Du somnade gott ca 20.20. När du sovit ett tag, sprutade jag in 4 mediciner i peg’en, bla en förebyggande mot kramper då den guldmedicinen du ska få i 4 dagar kan ge det.

Ditt crp är förresten 130 idag och inatt kommer din favoritsköterska vara hos oss!

En orädd "bambi" i trädgården.

En orädd ”bambi” i trädgården.

En sovande skönhet......

En sovande skönhet……Ser nu att man ser några av bältrosutslagen på magen.

Vår allra vackraste Meja....

Vår allra vackraste Meja….

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: