”Barn med cancer”

”Barn med cancer” sändes igår på tv4 fakta. Såg du den inte, så finns den på tv4-play. Premium tyvärr, men man kan få en gratismånad vilket jag ”skaffade” igår. Micke och jag såg den sent igårkväll. Det var tungt. Såklart. Alla dessa rum som vi bodde i, alla dessa läkare, sköterskor, olika lakan……En liten Frida, med samma leukemi som Meja, som inte heller klarade kampen låg vid ett tillfälle under ett Hello Kitty-lakan. Vet ju inte om det är just DET, men med ett likadant bäddade vi ner Meja i kistan……Många undrar om det inte är ”för jobbigt” att se program av detta slaget. Svaret är att det är jobbigt, konstigt vore det väl annars – men inte så att jag inte vill se dem. Återigen, det värsta har hänt oss…….

På tv4 premium finns massor med annat att se har jag upptäckt. Från en tung dokumentär om barn som fightar mot cancer, så såg jag idag ett par avsnitt av ”Skilda världar”. Ni vet denna fantastiska serie (tyckte jag då……1996) – nu var det riktigt roande att se den. Så otroligt ”b”………60 avsnitt finns, för den som önskar…..

 

Söndag 8 september 2013 = dag -4

Vi har haft en kämpig natt här Meja. Du har haft mycket ont och besvärats av slem. Du kräktes 3 ggr och däremellan sov du oroligt. En gång fick vi byta i sängen. Du satt och mös i mitt knä, medans sköterskan bytte i sängen. Du pratade massor när du satt där och sa bland annat ”Vi har ingen bil, vi har inte Kia’n…..” Gullunge. Tyvärr fick du temp i natt också, du hade 38.3. Vid morgonens kontroller var det uppe på 38.5, så nu är du blododlad och meronem är insatt igen……Ditt crp var på 66, så ”ngåot är på gång”. Häromdagen var det nere på ”tjugo-någonting” – så lågt har det inte varit sedan februari……

Dusch är nu avklarad, så tvätt av peg. Du har kräkts x flera och slemmet är SEGT! Guldmedicinen du får idag och imorgon är STARK och den kommer påverka dig mycket. Senare kommer du få en medicin som är målinriktad mot de vita blodkropparna. Man kan få rejäla reaktioner, men då du är så ”tom” redan så tror de inte att du kommer få så mycket – men du får förebyggande medicin i alla fall. Du har fått höjd dos morfin då du verkar behöva det nu. Vid 13.30 ca när pappa kom och kontroller togs, så poxade du 92-93 så just nu får du syrgas. Vår ÄLSKADE skrutta – nu har vi en TUFF tid framför oss……..

Nu är klockan 14.45 och du har precis fått röntgat dina lungor. Innan det fick du vätskedrivande och efter det gick pox upp och du piggade på dig. En av doktorerna var inne x flera och beslut är nu taget att ATG skjuts upp till imorgon, då det är onödigt att ”fresta på” kroppen mer nu när du fått din infektion också.

Jag åkte för att hämta prinsen, du hade somnat vid 15.45 och du var riktigt riktigt trött innan dess……Dina värden hämtade sig gällande pox och blodtryck. Febern har gått ner, skönt för dig.

På kvällningen hade en sköterska kommit och satt en nål i din venport. Du sov då fortfarande, så du gick från sovande till att få en nål……Men som vanligt, hade du varit hur modig som helst. Du hade somnat fort efter igen, så det märks att din kropp är påverkad.

Vid 19 fick du blod, efter det virusmedicinen igen…..

Nu är vi igång igen prinsessan och det känns riktigt ”bra” trots att du är svag. Vi ska ned i skiten rejält, men sen ska detta bli bra!

Tack för idag prinsessan!

En otroligt sliten prinsessa....

En otroligt sliten prinsessa….

 

Annonser

2 tankar om “”Barn med cancer”

  1. Skulle sett dokumentären men missade den av olika skäl.. Måste varit tungt för er kära, starka vänner. Kram ❤️

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: