Gårdagen!

Igår hade vi en händelserik dag. Var på Volvodagen/barnsjukhusets dag på Volvo. Ett fantastiskt fint arrangemang. Vi fick åka Blå tåget, alltså åka en tur i fabriken. Vi åkte 2 gamla Volvo P1800, en polisbil från 1970 (en gammal amazon och jag fick känslan att vara med i en Jönssonligan-film….), en ny polisbil, en gammal brandbil där vi satt ”längs sidorna” ni vet, käkade grillad korv, fikade…….Vi fick åka med på en ”vippställning”  – det såg inte så brant ut utifrån men när man satt inne i bilen var det rejält brant! Vi åkte på 2 hjul! Dock inte i hastighetsrekordet som var 189 km/timmen (har jag för mig…..) och så avslutade vi med att åka med en rallyförare på en testbana! Körde två varv på denna banan och hastigheten var 100-150 km/timmen. Jisses vad det gick – i kurvorna tjöt det i däcken. Så otroligt kul! Trötta åkte vi därifrån vid 17-tiden, vi lika fulla av intryck och upplevelser som Fille! Det var insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus (http://www.barnsjukhuset.nu/)  som, tillsammans med Volvo, anordnade denna dagen. Insamlingsstiftelsens ”paradord” är ”Glädje läker” (fina turkosa armband med dessa ord finns att köpa via deras hemsida). Glädje läker inga djupa sår, men det är läkande för stunden och kan göra att man orkar med tyngre stunder. Ni känner igen det – återkommer till det så ofta så ofta. Är otroligt tacksam att vi fick möjligheten att vara med igår – det var verkligen en helt fantastisk dag!!!!!

IMG_0371

Frågade Fille sekunden innan jag tog kortet, "har du det bra?" Gissa svaret....

Frågade Fille sekunden innan jag tog kortet, ”har du det bra?” Gissa svaret….

 

 

Onsdag 18 september 2013

Pappa och du hade haft en stökig natt här. Du hade fått inhalera koksaltlösning, eller rättare sagt – pappa och sköterskan fick ”spruta i ansiktet” på dig då det är svårt för dig att inhalera ”på riktigt”. Du har varit vaken rätt mycket inatt och kräkts x flera – tyvärr så blev det lakansbyte och skjortbyte med pga detta. Så allt det vanliga med alla mediciner som skulle kopplas på och av. Och så aquapacens väsen – som ju är ett ”störande moment” bara det. Du sov fram till 8.30 och de sista två timmarna ungefär hade du sovit i ett sträck – skönt! Så morgonens alla moment med mediciner, kontroller och dusch.

Huden har börjat bli rejält rejält torr på dig, så du kliar dig en hel del nu. Du har fattat att det är rätt skönt att bli insmord, så du hade bett pappa smörja in dig x flera inatt.

Efter duschen hade ni som vanligt satt er i fåtöljen, men det blev inte så länge då du kissade ner pappa 😉

När du fått på dig kläder, så satt du i fåtöljen själv medans pappa fixade iordning lekmattan på golvet (dvs en tunn madrass med ett rent lakan ovanpå). Så läste ni några böcker, innan pappa sedan mot din vilja, lyfte över dig till mattan på golvet. Du ville inte måla eller pyssla, men du hade iallafall stått upp i 10-15 minuter – bra jobbat älskling!!!! Sen hade ni suttit, du i pappas knä, och läst böcker – mys! Jag kom vid 11.15 och då satt ni ännu så gott i fåtöljen! Efter en stund ville du upp och jag lyfte dig, då kräktes du REJÄLT…….så otroligt SEGT slem och en massa blod. Älskade lilla Loppan.

Vid 12 bytte jag blöja på dig och då somnade du…….så sov du till klockan var 16. Då tog sköterskan bort portnålen, dit med bedövningssalva och i med en ny. En pärla till på ditt otroligt lååååånga supersnöre…..Så fick du inhalera acetylcystein, det gick skapligt bra faktiskt. Förhoppningsvis blir slemmet något mindre segt av detta. Så smorde jag in din rumpa då den nu blivit ”blålila” och lite skinnflådd.

Vid 18 somnade du igen, inte många vakna timmar idag älskling. Innan du somnade, fick du tavegyl intravenöst då det kliade så mycket på dig.

Tyvärr hade du 37.9 vid kvällskontrollen – hoppas innerligt tempen inte stiger. Din pox var bra, skönt att något är som det ska vara! Nu hoppas vi på en skaplig natt här Loppan, det ska bli gott att sova hos dig då det var längesedan!!!!! Älskar dig så otroligt mycket!

Annonser

3 thoughts on “Gårdagen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: