Fredagen

Idag kommer rapport från vår fina fredag men först ännu ett tack för alla fina ord som vi får till oss på olika sätt. Gårdagens inlägg var jobbigt att skriva och dagens likaså. Tänk om det var vilja/kämparanda och tapperhet som avgjorde om sjukdom kunde besegras eller ej. Kan då lova er att inte en enda patient på barncancercentrum hade behövt förlora kampen – för alla dessa barn är helt otroliga. Sen är det ju så att Meja hade en otroligt tuff resa, hon fick en otroligt elak sorts leukemi och en väldigt elak variant av den. Stamcellstransplantation av det slag hon fick är den tuffaste behandling de ”har att erbjuda”. Så våra referensramar är så otroligt ”galna”. Så många blodförgiftningar som Meja hade, så mycket antibiotika, all denna syrgas…….Det jag försöker säga, är att många barn (tack och lov) har en mildare resa än vad Meja hade. Försöker inte säga att vi ”är värst”, men det jag menar är att om någon av er någon gång kommer känna ett barn som får cancer så är Mejas resa ingen vanlig resa. Ah, nu känner jag att orden inte alls är med mig och huvudet är TRÖTT. Men jag hoppas ändå att ni förstår vad jag försöker säga.

Fredagen ja. I somras gick barncancerfonden ut med information om ”Veckans match”. Ett samarbete mellan dem, SEF (Svensk elitfotboll) och Friends. På SEF’s hemsida står;

”– Veckans Match ska göra klubbarna mer tillgängliga och populära, lyfta fram spelarna som förebilder, visa fotbollens samhällsengagemang och locka mer publik till arenorna, förklarar Ola Rydén, projektledare för Veckans Match på Föreningen Svensk Elitfotboll.

Nytt för i år är samarbetet med Friends och Barncancerfonden. En familj, där barn drabbats av cancer, kommer att väljas ut att vara med hemmalaget under matchdagen, från uppladdning till efter match, samt presenteras för publiken.”

Vi lyckades få platsen hos IFK Göteborg. Det var Filip, Micke, jag och så fick Filles kompis Elias följa med. Dagen började klockan 12 på Kamratgården där vi hälsades välkomna av Kennet Andersson. Det blev lunch direkt som vi åt tillsammans med honom och tränaren Mikael Stahre. Så blev det en rejäl rundvandring inne på Kamratgården och Filip konstaterade fort att det luktade svett när vi närmade oss omklädningsrummen 😉 ”Fast i A-lagets luktade det faktiskt inte”……Vi fick så en riktig matchgenomgång. Grabbarna var lite för små  och hade lite för många myror i brallorna för detta, men för Micke och mig var det riktigt intressant. Var inne i gymmet där de två 6-åringarna lyfte i alla vikter som fanns……Fick se alla kontor och spelarnas uppehållsrum (heter nog players lounge på fint språk), där grabbarna fann ett hockeyspel. Så avslutade vi med att gå ut och titta på planen och ta lite foton. Kennet var med oss hela dagen och var helt fantastisk mot grabbarna. De fick en påse var full med olika IFK-saker och Filip fick en signerad matchtröja! Så åkte vi hem en kortis och bytte brallor (det fanns en rolig grässlänt som visst gav lite gräsfläckar när man rullade nerför den) och hämtade lite varmare kläder. Så in till Gamla Ullevi där vi intog en hamburgermiddag till grabbarnas förtjusning. Efter det mötte vi upp Kennet igen (klockan var nu lite innan 5) för att gå in på arenan och få en rundvandring där. Detta fick vi av ytterligare en trevlig herre vid namn Johan som är matchansvarig (riktig titel är säkert något annat). Fick gå in i omklädningsrum, pressrum, domarnas omklädningsrum där grabbarna kände på matchbollen och tjingsade på domarna. När spelarna anlänt till arenan, fick vi gå ombord och kika i spelarbussen. Så ut på planen där grabbarna fann en boll, satt sedan på avbytarbänken och såg när lagen värmde upp. Så upp några rader till jättefina platser varifrån vi såg IFK besegra Gefle med 4-0. Det åts popcorn så det sprutade ur öronen. Just det, när vi möttes vi arenan så fick vi alla varsin IFK-halsduk och grabbarna fick instruktioner hur den skulle hållas upp när ”Snart skiner Poseidon” spelades. I samma veva som vi fick halsdukarna så frågade Fille Kennet ”Du Kennet, vilket parti röstade du på?”. Jag måste säga att jag tycker att vår son är en kul prick.

Vi hade en helt otrolig dag och blev så trevligt bemötta och omhändertagna av alla vi träffade på. TACK säger vi till alla inblandade. Kan lova att det var två trötta grabbar i bilen hem i mörkret……Ja, varken Micke eller jag var särskilt pigga heller. Är otroligt tacksam över att vi fick vara med om denna dag. En upplevelse som gör att tyngre stunder och dagar kan bli något lättare att ta sig igenom.

Nedan kan ni läsa om ännu en tuff dag för ett år sedan.

Ett minipingisbord var det mest spännande i omklädningsrummet!

Ett minipingisbord var det mest spännande i omklädningsrummet!

IMG_6965

Omklädningsrummet på Gamla Ullevi

Omklädningsrummet på Gamla Ullevi

IMG_7009

Uppvärmning!

 

IMG_7017

Hela gänget!

Hela gänget!

Full koncentration....

Full koncentration….

POPCORN!!!!

POPCORN!!!!

Spelarna tackar för matchen och vi tackar för en helt otrolig dag!

Spelarna tackar för matchen och vi tackar för en helt otrolig dag!

 

Söndag 22 september 2013

Det har varit en TUFF natt Mejis – så dåligt som du mår nu har du inte gjort hittills. En sköterska har ju varit här inne hela tiden och medicinjouren har varit här x flera. Du har fått inhalera några gånger, så har du hostat några gånger – men du har inte orkat få upp nästan något. Så det har varit MYCKET bök och stök för dig. Jag har nog inte sovit mer än totalt två timmar – men det är såklart det minsta problemet.

Även under dagen kommer en sköterska vara här inne hela tiden. Du har det RIKTIGT jobbigt Meja. Den senaste blodgasen som togs såg bra ut iallafall – skönt. Du har fått trombocyter här på morgonen och du kommer få det två gånger till. 

Klockan ärnu 13.50 och det går i ett här…….Det blev helavtvättning i sängen idag då du inte är i skick för dusch. Du tittade upp någon gång när vi tvättade dig, men du är väldigt väldigt sliten.

En av doktorerna var här inne förut och sammanfattningsvis kan man säga att;  du har en svår infektion, njurarna är nu påverkade vilket är ett orosmoln, man tror att det är den ”luriga bakterien” som ställer till det såhär, men man vet inte helt så därför behandlas du ”brett”. Du orkar ännu ventilera dig då dina blodgaser är bra, men det är JOBBIGT för dig detta! Som ett tufft träningspass som aldrig tar slut.

Pappa kom förresten hit tidigt – han fick väcka brorsan och säga att han var tvungen att åka hit. Sofia gick ner till Fille och åt frukost med honom – sen hängde han med dem till fotbollsträningen, för att sedan få lunch hos dem för att till sist bli upphämtad av mormor och morfar. Återigen, vi har 2 superhjältar till barn!!!!!

Jag åkte hem vid 16-tiden, ute var det riktigt höstrusk med regn och blåst. Det är så VIDRIGT att åka ifrån dig Meja……men din underbara pappa stannade såklart hos dig. Fille var hemma hos oss med mormor och morfar, så han och jag åt med dem innan de åkte hem.

(Resten av dagen missades att skrivas ner, men den fortsatte i samma tuffa stil som det senaste dygnet…..)

Underbara dotter - som du kämpade.....

Underbara dotter – som du kämpade…..

Annonser

2 tankar om “Fredagen

  1. Wow! Vilken dag ni var med om i fredags. Inte ett dugg avundsjuk… 😉
    Bilderna på er lilla Meja är hjärtskärande. Vad hon fick kämpa. ❤️ Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: