Ännu en middag vid sjön

Efter ett par rätt trötta och låga dagar, hade vi i eftermiddag/kväll en riktigt mysig stund. Vi tog med oss ved, stekpanna och kolbullesmet (eller kôlbullesmet som man säger på värmländska) och begav oss till sjön och ”vår” grillplats. Tände en eld och Filip täljde som den Emil han är…….Maten smakade hur bra som helst och vi njöt av en härlig stund i den friska höstluften som ju ”överraskat” oss alla. Mössa fick åka på och tog den med det viktigaste budskapet……Som vi fightades, men det räckte inte. Nu fightas vi vidare för alla andra barn och familjer.

Förra tisdagen blev det ju lyxfika för Fille och mig och som ni ser på fotot blev det lyxefterrätt för Fille idag……grillade marshmallows. Idag skriver jag inte ”på en tisdag jag vet……”, utan jag skriver faktiskt ”på en tisdag jag vet!!!!” efter min systers kommentar förra veckan!

Nu sover prinsen gott efter att duschat bort röklukt och läst godnattsaga.

Älskade Meja, såg dig framför mig vid sjön förut…….hur du sprang efter idolen Filip och skrattade, hur du pekade på alla som paddlade i sjön, hur du pratade med änderna som kom mot oss och ville ha mat. Jag längtar så mycket efter dig älskade underbara unge!!!!!!

bild 1

bild 2

 

Måndag 23 september 2013 (dagens inlägg är Mickes ord från början till slut)

Ännu  en tuff natt för dig prinsessan. Många kräkningar och vaken tid. Någon sköterska har varit inne här hela tiden även inatt. Du/vi vaknade vid 7.15 och då sa jag till barnsköterskan som då satt och vakade att jag kunde gå upp. Vi kollade lite på barnkanalen och sen drog kontrollerna igång. Du gick till ohc med in i duschen och stod själv!!!! Du är verkligen stark som en björn prinsessan! Efterduschen tog vi vår obligatoriska mysstund i fåtöljen innan det var dags att smörja in dig och klä på dig.

Mamma lämnade brorsan på förskolan och dök upp hos oss vid 10-tiden. Hon blev superglad av att se dig lite piggare än igår. Jag stack ut på en löprunda när du sov middag och mamma uppdaterade mig att du sovit och kräkts ”som vanligt” . Det är märkligt att skriva ”som vanligt” men det är så din verklighet ser ut just nu prinsessan. En stor skillnad idag, jämfört med igår, klarat dig utan syrgas när du varit vaken!!!!!! Du har legat på mellan 93-96%.

Dagen har varit i kraftåtersamlingens tecken…….Du var låg/trött efter att du hade sovit och fortsatte kräkas regelbundet. Mellan kräkningarna var du lugn och vilade.

Mamma åkte och hämtade Filip på eftermiddagen och de fick besök av morfar som klippte gräset och beskar vår vinbärsbuske! Bra jobbat morfar!

DU kollade lite på tv och ipad innan du somnade vid 19.30. Din andning är snabbare och du låter ”vassare” och torrare än vad du gjort tidigare. Medicinjouren kom hit och lyssnade på dig och konsulterade sedan via telefon med avdelningens jourläkare. Plan för natten är syrgas från tratten och inhalation vid behov. Din syresättning har blivit sämre under kvällen, så det kommer vara en sköterska inne hela natten även inatt. Det känns tryggt och bra.

Nu hoppas vi på en bättre natt för dig prinsessan och tack för en fin dag tillsammans!

Ps. Din vilja och ditt humör gjorde sig påmint imorse. Du var arg över att din muminmugg inte var här! Ett härligt tecken då du orkar bli arg! Ds.

Älskar dig!

En sovande skönhet

En sovande skönhet

En lekande skönhet. Kommer inte ihåg om det var en ubåt eller något annat solsängarna förvandlades till....

En lekande skönhet. Kommer inte ihåg om det var en ubåt eller något annat solsängarna förvandlades till….

Supersnöret som kom att bli bra mycket längre innan resan var över......

Supersnöret som kom att bli bra mycket längre innan resan var över……

 

Annonser

2 thoughts on “Ännu en middag vid sjön

  1. Finaste familjen Alphov! Tack för att ni delar med er av er kamp och Mejas kamp. Ena stunden ler jag, andra stunden rinner tårarna. Ni är så fina alla fyra. Många många kramar!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: