Mediciner, datum mm

Jag är fascinerad över hur fort jag glömde olika mediciners namn och vad de var insatta för, hur främmande det nu skulle kännas att sondmata, att vrida peg, att söva mitt barn. Hur allt det som var vår vardag så länge, känns så otroligt långt borta!? Hur många datum som är borta ur mitt minne, datum som är jobbiga. Men det är ju så, att nu behöver jag inte ha koll på allt detta. Det är skönt att jag släppt taget kring allt det där. Har skrivit det så otroligt många gånger, men jag är så glad över alla stenar som jag slipper ha på mina axlar (nu känner jag mig som min utomlandsboende syster som ibland har problem med svenska uttryck  – säger man att man har stenar på axlarna!?). Men ni vet vad jag menar. Att slippa tampas mer än jag behöver. Det är mer än nog med sorgen och saknaden som jag/vi kämpar med varje stund. Som Filip sa när vi åt frukost imorse  ”Mamma, jag saknar Meja till och med när jag sover”.

Något som är enormt skönt, är att jag aldrig känt att livet inte är värt att leva. Känslor av det slaget tror jag inte att man väljer att ha/inte ha. Eller en viss grundinställning kanske påverkar, men inte fullt ut. Vill inte ens försöka tänka på den smärta det måste medföra. Varje dag tänker jag på detta, hur tacksam jag är över att inte tänka/känna så. Sitter nu och ser på vår prins som dragit fram ett oändligt antal bilar i vardagsrummet och tänker att jag är så otroligt lycklig som har honom. Och Micke såklart. Vi är ett lag som måste lära oss leva med att en spelare fattas oss.

 

 

Fredag 27 september 2013

Ni hade haft ännu en rörig natt med kräkningar och vakentid. Men pappa berättade att denna natt ändå var bättre än de 4-5 sista så vi hoppas att det har börjat vända! Vid 7.15 hade du vaknat av att du mådde illa.

Brorsan och jag kom hit vid 10.45 ungefär, då hade du precis duschat. Du satt på sängen och såg inte allt för glad ut när du såg brorsan, men jag är säker på att du var det – ni har inte setts ”live” sedan 5 september, dvs 3 veckor + 1 dag…….det är LÄNGE det! Jag bytte om till snygga sjukhuskläder och gick in till dig och pappa duschade – då var Fille ute i korridoren och hade bla ett race med en av sköterskorna! 

Idag är dina värden hb 107, Lpk 0.6, Tpk 39, Neutrofila 0.5, crp 180. Vi ska inte jubla ännu såklart, men mungiporna pekar uppåt!

Timmarna går här Meja, det är ju något pyssel HELA tiden! Ska inte munnen smörjas, ska blöja bytas, ögondroppe ges, kräks fångas upp eller medicin spurtas in. I skrivandes stund får du plasma, vilket du ju fick igår med. Du sover, men var nyss vaken när jag bytte blöja. Det märks att du är lite mindre svullen i ansiktet då du nu inte stänger ditt öga helt, så jag har satt på en fuktkammare.

Pappa och brorsan åkte iväg vid 11.30 ca förut – först till McDonalds och se på bio för att se ”Flygplan”. Igår när Fille och jag handlade kläder, fick han en tröja med ett av flygplanen på.

I söndags kväll förresten, så sa jag till Filip att han var så duktig – det var ju en snurrig dag då pappa fick åka ifrån honom tidigt. Då sa han ”mamma, jag gör vad som helst – bara Meja blir frisk”. Han älskar dig så otroligt MYCKET Meja. Vet inte om det redan är nerskrivet, men häromkvällen sa han; ”Mamma. Pappa och du är bäst. Vet du varför? För att tillsammans har ni gjort Meja”. Underbara Filip. 5 år och kan uttrycka sig så…….

När du sovit middag ett tag var du på riktigt bra humör och du satt och spelade ipad en stund och så skypade vi en kortis med mormor och morfar. Du pratade inte så mycket, men bara det att du VILLE var positivt. Resten av kvällen har gått, du har druckit vatten och kräkts, druckit vatten och kräkts……..bett mig smörja in dig här och där då du är så torr och det kliar på dig. Du har lite bekymmer av att du ”ömsar skinn” på fingrar och händer – så det är lite fix med det också. Jag smörjer in dig mycket och så klipper jag försiktigt bort skinnflikar på dig.

Vid 20 så la du dig för kvällen och då gav jag dig ursufalk. Direkt den + vatten var inne började du hosta. Så du satt upp och lutade dig mot mig, men du kräktes inte förrän 25 minuter efter, så vi hoppas att det var nog länge medicinen fick vara i magen…..Du somnade om, men ligger nu lite oroligt och tvinnar en del. Vi hoppas att det blir en lugn natt för dig Meja. En barnsköterska kommer sitta här inne hela natten för att ha koll på syresättningen.

Meja, du är FANTASTISK!!!!!

IMG_2251

En av nyckelspelarna i laget……vi älskar dig oändligt prinsessan Meja.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: