Foton

Jag skrev ju för ett tag sedan att jag var tveksam till om jag skulle lägga upp  bilder på Meja när hon var som sämst. Men känner ändå att jag vill visa den sanna bilden av hur det var. Har ju visat er några och för de flesta av er är de nog ”mer än nog”. Men för de av er som varit inne/är i cancervärlden eller någon annan ”sjuk värld” så vet ni att det kan vara betydligt värre än så. Har hittat flera bilder nu som är riktigt jobbiga att se. Nu är jag sådär motsägelsefull igen, för vet inte om jag kommer lägga upp dem…….

Söndag idag och imorgon en ny vecka. En vecka närmare att jag ska återgå till att försöka arbeta. Vet inte alls hur kropp och knopp kommer reagera när det är dags, men stressar inte upp mig över det. Det får bli som det blir.

 

 

Lördag 28 september 2013

Du hade lite svårt att komma till ro helt igår då du vaknade och kräktes igen. Sen har det varit så några gånger under natten. Så har du tvinnat en hel de, så syrgastratten åkt hit och dit. Vid ett tillfälle hade det runnit ur aquapacen med så vi fick byta lakan. Då satt du så GOTT i mitt knä, barnsköterskan var snäll och bäddade rent.

Vid 7 kräktes du och efter det tänkte jag att vi skulle bara skulle ”blunda ett tag till”…….men vi somnade om så GOTT och sov fram till 9.30! Så kom det lite mer kräk och sen sa du ändå att du mådde illa och du var inte alls sugen på att ta kontrollerna……Efter ett tag kom det upp mer och efter det sa du ”Nu vill jag gå in i duschen”. Fasen så duktig du är, då kände du att illamåendet var över (iallafall för en liten stund…..). Duschen gick JÄTTEBRA och sen satt du på sängen och mös som ett paket. Jag har ju svårare än pappa att få till ett paket i mitt knä med alla slangar och allt, så jag brukar låta dig mellanlanda i sängen och torka dig och smörja in dig, för att sen ta dig till mitt knä!

Temp 37.7, högt blodtryck – men det har du haft några dagar och det är ”väntat”. Dagens blodstatus ska vi inte klaga på ; hb 92, Lpk 0.8, Tpk 40, crp 150 och neutrofila 0.7!!!!! Härligt Meja!!!!!

Sköterskan här har tagit bort din venportnål och satt på bedövningsplåster. Du fick trombocyter vid 6, ska få plasma 14 och trombocyter igen vid 18. Supersnöret blir längre och längre och längre…….

Nu sitter du med ipaden och syrgas mot rumpan, för dina sår du vet. Pox 98, puls 127.

Pappa och Fille är hemma, pappa har röjt ur förrådet i källaren innanför vårat blivande sovrum – vi ska stänga igen det då det inte luktar gott där inifrån. Fille är tydligen inne hos Siri och leker.

Nu har klockan blivit 14.10 och du har precis somnat. Ny venportnål är insatt och du var GRYM! Du fick behålla morgonmedicinerna (fast du fick dem först 12.45 idag…..). Nu är en fuktkammare på igen, du har lite syrgas i tratt då du sjönk direkt du somnade. Här händer så mycket HELA tiden, men du klagar nästan ALDRIG. Du är så otroligt stark Meja – du kommer klara dig i alla situationer i livet!

Pappa och Filip kom till sjukhuset vid 15. Fille hade svårt att säga hejdå till pappa idag, då han vet att de inte kommer ses på flera dagar. När de åkt i bilen hade Filip frågat pappa; ”Pappa, är det sant att Meja kanske inte blir frisk och dör?”. Pappa hade sagt att det kan bli så, men att det inte ska bli så. Hade Meja inte fått medicin hade det blivit så nästan direkt, men läkarna gör allt för att hjälpa Meja. Lille Filip……..

Vi ska fortsätta kämpa Meja, vi ger oss ALDRIG!!!!!

Filip och jag åkte hem, vi fick hockeybiljetter av barncancerfonden till matchen mellan Frölunda-HV 71. Vi håller ju på Färjestad Meja, men…….Bjöd med Siri och pappa Mattias, då Matte håller på HV.

Du hade sovit till ca 16.30 och sen kollade du på ipad och pappa på Arsenal 😉 Du hade kräkts några gånger på kvällen, älskade lilla Loppa.

Du hade somnat runt 20.30 men vaknade efter en timme och ville kräkas. Samtidigt kom det en jourdoktor som lyssnade på dig då du andades så ”stånkigt”. Han föreslog inhalationer med 30 minuters mellanrum. Ni hade gjort det, men pappa tyckte inte att det blev så stor skillnad på andningen.

Förresten, du var uppe och stod i nästan 40 minuter idag!!!!!! Med din kära pappa!!!! Han hade målat på papper på väggen, du var chef och sa vad han skulle måla!!!!!

Tack för ännu en fin dag älskade unge!!!! Vi älskar er så otroligt mycket!

Innan avfärd till Scandinavium

Innan avfärd till Scandinavium

Fille och Siri!

Fille och Siri!

På plats!

På plats!

Annonser

2 tankar om “Foton

  1. Det är inte utan smärta man läser dina inlägg nu.. Var ju ”med er” under resans gång, men ändå är det så smärtsamt att ta del av vad er Meja och er fina familj gått igenom..
    Gällande foton så måste det vara svårt. Tycker att du skall utgå helt från dig själv (och Micke). Vilka kort vill ni dela och vilka vill ni behålla för er själva? Bloggen finns ju till för er och för dem som väljer att följa den. Det är en blogg om cancer. En blogg om ett barn som hade cancer. Då är det oundvikligt att det inte blir oerhört smärtsamt ibland. Både via text och bild. Om man som läsare är känslig och inte vill ta del av en viss typ av bilder så kan man välja att inte läsa.. Tycker att du har all rätt att publicera det som känns rätt för er, utan tanke på vad vi som läsare tycker. Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: