Lördag

Lördag och dagen har varit full av trevliga aktiviteter och trevligt sällskap! Säger därför enbart trevlig lördag…….

 

 

Fredag 4 oktober 2013

Natten hade varit ganska bra för dig Meja. Inget nattvak och du har syresatt dig på ett bra sätt. Ni vaknade redan 6.30 av att du ville kräkas och sen fortsatte kräkningarna hela morgonen. När klockan var 11 hade du kräkts 8 gånger. Pappa och jag måste ju väga kräkpåsarna varje gång och skriva i på en lista – precis som vi väger blöjor och på samma sätt skriver hur mycket du får i dig. Så varje ml vatten, välling eller medicin som ”åker in” antingen i peg eller i din mun ska skrivas ner. Det problematiska när du kräks så mycket som du gjort idag, är ju när mediciner ska in……i detta nu har du 4 mediciner på morgonen som ska in i magen…..

Efter att ni lyckats få in 3 av 4 mediciner (den 4:e fick ni tillåtelse att strunta i då den fick så många ”försök”……) så tog ni en dusch och tvättade och vred peg’en.

På eftermiddagen kom jag och bytte av pappa – det har nu gått 48 timmar sedan Filip var på förskolan. Förmiddagen tillbringade brorsan och jag på biblioteket, samt så åt vi thaibuffé till lunch. En mysig förmiddag tillsammans. Vid 14 hade du varit hos ögonläkare. Du hade fått ligga ner och det hade varit en ganska ”besvärlig” undersökning – men pappa sa att du var lika tapper som vanligt……detta trots att han fick väcka dig efter att du sovit bara 40 minuter. Ögonläkarna och läkarna här är givetvis oroliga över att det är leukemin som ”ställer till det”……det hade varit svårt att se, men det verkar som om du har lite högt tryck i hjärnan så en ct-skalle kommer göras i helgen. Man vill inte söva dig i onödan då det inte är helt ofarligt att söva dig i detta läget. Så nu är det en stor KLUMP i magen igen – den finns där hela tiden men storleken på den varierar…….

Eftermiddagen och kvällen här har fortsatt med en massa kräkningar – din kämpe så många gånger du gjort det idag.

Doktorerna har förresten satt in en svampmedicin intravenöst idag igen. Vi har haft en mysig kväll här Meja – trots illamående och kräkningar. Vi har läst massor och sett på ipad. Vi hoppas på en lugn natt och att du mår bättre imorgon, samt att CT”n inte visar några ”dumheter”…..

Nu har klockan blivit 22 och du har syrgastratten hängandes ovanför dig, men poxar ändå inte mer än 93%. Tror inte att jag kommer sova värst mycket……

Jag älskar dig prinsessan Meja!!!!!

IMG_2281

Mamma Mu-spel på bibblan

Thai-lunch!

Thai-lunch!

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: