Skulle skrivit ett långt inlägg…..

……..men hamnade hos Meja istället. Hennes älskade gudmor Sofia ringde och sa att hon skulle dit och undrade om jag ville med. Det blev en fin stund hos prinsessan, många tårar som vanligt………..Men gott att sitta där en stund och prata om Meja och om livet i övrigt. Tack Sofia för att du fortsätter vara världens finaste gudmor åt vår dotter.

 

Torsdag 10 oktober 2013

Ni hade haft en bra natt pappa och du. Men den slutade med att du vaknade tidigt, tidigt och var ledsen och inte mådde bra. Du fick då en extraboost morfin – alltså ett extra tryck på pumpen och då somnade du om. Men du hade inte sovit så djupt utan var vaken av och till och vid 8 hade du tyckt att det var helt onödigt att sova mera. Du hade haft det tungt att andas och när ni kollade pox’en låg du bara på 91-92%, så ni fick dra igång syrgas. Du steg till 95-96% direkt. Syrgasen gick ett tag, men så provade pappa att stänga av den och då höll du dig på samma nivå. Du hade varit fortsatt ledsen, så ni väntade ett tag med dusch och kontroller – ni satte igång runt 9.30. Torsdag innebär ju hibiscrubdusch, som vanligt hade du varit hur duktig som helst! 

Jag kom hit vid 12, hade med sushi till pappa och mig. När vi åt den, satt du i fåtöljen och fick påfyllnad av blod då ditt hb låg under gränsvärdet. 

Vi fick åka hem även idag. Du kräktes lite innan vi åkte och det hade kommit vid ett par tillfällen tidigare på dagen också. Vi har ”vant oss av” med detta då det ju varit ett par lugna dagar gällande just kräkningar. Vi åkte hem vid 13.45 och vi la oss och läste direkt du och jag. Du var så lässugen, så inte förrän 15.15 somnade du! Jag kopplade då igång 30 ml välling (3:e målet för dagen). När du vaknade var du återigen ”orolig” i kroppen – så efter ett tag gjorde jag ett extratryck på morfinpumpen (fast du sa att det inte behövdes….). Brorsan kom hem och så hade vi några timmar tillsammans igen. Du var inte helt i form – svårt att säga vad det var. Du bad om kräkpåse vid några tillfällen – men det kom inget. Idag ville du varken stå eller gå älskade Loppa.

Vid 18.30 var du och jag tillbaks på sjukhuset, pappa och brorsan körde oss såklart. Direkt vi kom in på rummet, blev du på ett jättebra humör och pratade på som tusan. Det var som om du slappnade av av att komma hit. Det är inte konstigt Meja – du har varit här så LÄNGE……

Vi tog kvällskontrollerna – blodtrycket var högt, så du fick medicin. Du kräktes upp den direkt – men på försök nummer två gick det bra. Ditt bukomfång hade ökat jämfört med imorse, men vikten var densamma. 

Vi läste mycket och hann även med en Skype med mormor och morfar! Du somnade inte förrän vid 22-tiden! Sköterskan som målar på listan är hos oss även inatt, det känns tryggt! 

Ett fjärde mål välling tickar på just nu, vi får hoppas att du får behålla det!

ÄLSKADE UNGE!

MysMeja

MysMeja

För ett tag sedan var det Nemo, imorse var Snutten avmålad på listan!

För ett tag sedan var det Nemo, imorse var Snutten avmålad på listan!

 

Annonser

2 thoughts on “Skulle skrivit ett långt inlägg…..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: