Ett hederligt dagboksinlägg

Idag blir det helt enkelt några rader om hur dagen ser ut. Filip är hos sin älskade mormor och morfar. Vi körde dit honom igår efter skolan och han tyckte inte att vi gav oss av fort nog ”Ska vi säga hejdå nu då eller” sa han och ”ÅÅÅÅÅH, kan ni inte åka snart???”. (När vi väl åkt, så blev det som vanligt bastu och sedan en jätteportion av mormor och morfars friterade räkor och hemmagjorda sötsura sås – det är ju bara mormors som duger ni vet……). Han har på förmiddagen varit på teater på biblioteket där, då det är barnbokens dag idag. Så har han varit ute och cyklat massor och lekt med en kompis han har där. Vi får väl se när han har tänkt sig hemåt 😉

Micke är iväg på en heldag med Team Rynkeby – ledningen är här och informerar Göteborgsteamet + 2 andra team. Efter dagens timmar är förhoppningsvis ”alla bitar på plats” och teamen kan verkligen dra igång det stora arbetet med att dra in pengar!!!! Heja heja!

Själv inledde jag dagen med en långfrukost, tillsammans med Micke såklart, för att sedan åka iväg på en utförsäljning av inredningsprylar – lite halvkaotiskt och inte så värst mycket som föll mig i smaken, men en trevlig utflykt med Sofia och hennes mor.

En Skype med syster och systerdotter blev det sen och efter det en löptur i skogen. Satt sen länge på en sten vid sjön och pratade med Meja och grät en skvätt.

Nu sitter jag här och hör en hund som snarkar, grannarnas fina Smilla ska bo här inatt till Filips stora förtjusning – hans högsta önskan är att få en egen hund……

Så här ser dagen ut så här långt. 11 oktober för 1 år sedan var en dag med fina besked och en lillasyster som för första gången på länge orkade/ville/fick krama sin storebror…….1,5 månad senare dog vår Meja.

 

 

Fredag 11 oktober 2013

Du har sovit så GOTT inatt prinsessan och det har även jag! Sköterskan har jag knappt märkt av………idag har hon förresten målat Lilla Anna och Långa Farbrorn på listan!

Ditt blodtryck låg på gränsen precis, så någon medicin behövdes ej. Du fick ursofalken och direkt den kom i, så började du säga att du ville kräkas………det måste vara något med den medicinen…….men jag lyckades distrahera dig i en halvtimme, så du fick behålla den. Du vaknade förresten redan vid 8 på ett strålande humör! Jag tog mig en dusch, sedan smorde vi in dig och vred peg’en. Så fick vi besök av en av våra favoritdoktorer som varit härifrån länge. Han jobbade inte kliniskt idag heller, men han kom in och sa hej! Fantastiskt trevligt! Vet att han varit involverad i dig trots att han inte varit på plats Meja. Liksom doktorer världen över varit…….

Läkaren som var i tjänst kom in och berättade att man satt ut Meronem idag – så nu har du virusmedicinen, svampantibiotikan och så den ”mot den där bakterien man fann sist”! Ja så har du ju alla mediciner du i peg’en också såklart……Svaret har kommit på provet som togs förra torsdagen. Man mäter på 4 olika vita blodkroppar och ser hur stor andel Mejaceller det är och andelen ”tyska celler” – hittills ser det så bra ut det kan. Mindre än 1% på 3 av dem och mindre än 3% på det 4:e och det är det bästa möjliga resultatet! Chemirism heter provet och det kommer tas 1 gång per månad. Detta kan komma att ändras – men HURRA för alla positiva besked!!!!!!!!

Pappa och brorsan kom en stund innan 12. Du fick 34-40 ml välling – du mådde illa efteråt, så vi satt kvar en stund för säkerhets skull. Idag gav du Filip en go kram – gissa om han har längtat efter det!?!?! Han blev nästan förlägen…….

Vi åkte hem och du och jag la oss direkt, för att du skulle få sova en stund. Pappa fixade lunch, men efter ett tag ville du att vi skulle byta så då gjorde vi det……Men du ville inte alls sova, så efter ett tag kom pappa och du upp! Din eftermiddag spenderades i soffan då du inte var sugen på att aktivera dig alls. Pappa och jag har sagt att från och med imorgon så är det dags att aktivera dig oavsett om du vill eller inte. Vi måste försöka hjälpa dig ”tillbaks” i sakta mak. Timmarna hemma är fantastiska såklart, men också svåra då vi alla måste hitta våra roller igen. Vi 4 tillsammans. Det kommer ta lite tid. 

Du har idag haft ont i magen av och till, men det är inte så konstigt då du ju börjat få lite välling och magen helt plötsligt ska börja jobba igen. 

Fille och jag körde in er på kvällningen och för pappa blev det en lyxkväll på sjukhuset. Det fanns smörgåstårta och ost&kex. Så hade han tagit med en öl hemifrån som han avnjöt tillsammans med mat framför Sverige-Österrike (behöver jag säga att det handlar om fotboll Meja….?). Nästan som en helt vanlig fredagskväll…….Du satt med ipaden istället för fotboll och du hade inte somnat förrän 21.30.

Tack för en fin dag prinsessan, vi älskar dig!!!!

Världens vackraste....

Världens vackraste….

En av alla fina bilder som "målarsköterskan" gjorde.

En av alla fina bilder som ”målarsköterskan” gjorde.

Mina <3

Mina ❤

Annonser

2 tankar om “Ett hederligt dagboksinlägg

  1. Vackra, lilla Meja…har själv tre barn och kan inte föreställa mig vad ni gått och fortfarande går genom. Kramar till dig/er från en annan mamma♡♡♡

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: