Gårdagskvällen i BILDER

Filip kom hem till slut, efter ett fantastiskt dygn hos mormor och morfar. Gick ut och gick med Smilla, grannhunden som ju sov här inatt. Filip la ett äpple i innerfickan som han tog med på promenaden – han vet hur mycket Smilla älskar äpplen. Väl hemma frågade han om han fick pyssla? Självklart. Tog ut stora pyssellådan till köksbordet. Så började han måla med vattenfärg. Målade först hur ”Meja skulle se ut om det inte vore för den jävla cancern” (som ni vet godkänner vi svordomar när det gäller Mejas sjukdom……), så målade han ett ”Mejamoln”, han målade ett gravljus, en gravsten, han målade ett ”trasigt hjärta” som han sa och så målade han en skata – vi pratar ofta om att Meja kanske nu är en skata, hon gillade skator…..Så tillbringade vår 6-åring sin lördagskväll innan det var dags för mat och Fångarna på fortet……..Vilken ryggsäck han kommer bära med sig resten av sitt liv – det är så galet fel. Har skrivit det så många gånger förut, men är så otroligt tacksam över att han inte stänger inne allt……..

Fångarna på fortet sågs mestadels från golvet igår av herrn. Han låg bredvid/på Smilla och mös. Hon sov på hans matta hela natten, på morgonkvisten hoppade hon upp i hans säng. Gissa om vi har en nöjd kille här.

Så här skulle Meja sett ut nu......Byxorna skulle vara lila och hjärtan på tröjan.

Så här skulle Meja sett ut nu……Byxorna skulle vara lila och hjärtan på tröjan.

Mejamoln

Mejamoln

Gravljus

Gravljus

Mys till Fångarna på fortet

Mys till Fångarna på fortet

 

 

Lördag 12 oktober 2013 (inlägget skrivet av Micke från början till slut)

Du vaknade 5.30 och var ledsen efter att ha sovit gott under natten. Du mådde illa när du vaknade och kräktes rejält en gång och var orolig i kroppen. Tror vi var vakna ända fram till klockan 7. Efter det sov vi ända till 8.30 iallafall.

Förmiddagen gick som vanligt till kontroller av vikt,temp, blodtryck, mäta magen, pox och andningsfrekvens. Ditt blodtryck var högt igen så du fick medicin. Duschen gick bra och din hud börjar se riktigt fin ut igen nästan överallt. Dina värden slår idag nya rekord! Hb 100, Lpk 4.3, Tpk 28, Neutrofila 3.5 och crp 5.

Mamma och Filip har vi pratat med och de kommer och hämtar oss runt 12 så vi kan sticka hem även idag!

Vi kom hem strax innan 13 och du var riktigt trött. Du och jag gick och la oss i vår säng och du somnade ganska snabbt. Mamma och Filip var ute och lekte. Det är svårt för Filip att vi alla är hemma – har skrivit det förr, nu får han anpassa sig till en ny situation igen, men han blir aldrig arg på dig utan mamma och jag får ta hans frustration. Men det gör vi ”gärna” – han är så fin som inte blir arg på dig!

När du vaknade så var det stor skillnad mot igår. Du/vi har pysslat, du har ritat, du har läst böcker, du har gått ett par gånger, du har snackat med brorsan och framförallt varit på ett mycket bättre humör än igår. Eller rättare sagt, du har inte varit ”orolig” i kroppen, så skönt för dig. Du har sagt till oss att trycka på pumpen några gånger så du mår nog inte helt perfekt men du kämpar! Det är kul för Filip också att du vill vara med honom lite mer. Han behöver dig så otroligt mycket. Han är fantastiskt inkännande för att vara 5 år. Din bror är en klok liten herre!

Filip och mamma skjutsade tillbaka oss hit vid 18.30-tiden. Kontrollerna klarades av och du fick blodtrycksmedicin. Vi avslutade kvällen med lite film och en hel hög med pixiböcker!

Idag har varit en riktigt fin dag hemma för oss alla. Nu fortsätter vi så även imorgon förhoppningsvis!

Älskar dig och tack för idag!

<3

Finaste ungar…..

IMG_2313

Målarduken var framme även för ett år sedan….

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: