Önskelistor

Filip har satt igång med att göra önskelistor inför jul. Förra året var första året han gjorde listor ”på riktigt”. Detta var när Meja låg på IVA. Han visade vilket stort hjärta han har och gjorde önskelistor åt Meja också. Han klippte ut saker han trodde hon ville ha och klistrade fast dem på separata papper. Han la många timmar på dessa listor och var superfokuserad. I lördags började han med årets lista. Jag gick in till honom och sa ”Kommer du ihåg att du var så fin och klippte och klistrade och gjorde listor åt syrran förra året!?”. ”Ja, sa han. Jag drog bort de bilderna nu, var det okej……?”. KLART det var okej……

Allra finaste Filip med ett hjärta av guld.

Årets önskelistor är påbörjade......

Årets önskelistor är påbörjade……

 

 

Måndag 21 oktober 2013

Ni hade haft en rätt tuff natt. Du har fortsatt ont när du kissar och säger att det är svårt. Du har också kräkts inatt så ni tvingades byta lakan och skjorta. Så både pappa och du har vaknat många gånger under natten. Vid 8 kom sköterskan in för att ta blodtryck och ge dig medicin. Ni hade tvingats ta om trycket 3 gånger innan det blev ett värde att lita på. Blodtrycket är fortsatt högt, så du fick medicin.

Jag kom hit lite efter 10. Du var då på ett dåligt humör, det berodde på att favoritsnutten var i tvätten då det kommit kräk på den……En av doktorerna kom in och meddelade att en MR ska tas (under narkos då man ju i en sådan måste ligga helt stilla och det tar ett bra tag), kontakt är ej tagen ännu med neurolog men det ska göras. Måste ju få klarhet i vad det är som ”händer”  med ögat.

Pappa åkte iväg för att uträtta några ärenden. Du bajsade direkt han åkt och jag tror vi ska förbereda oss på en ny röd triangel på dörren……Efter ett tag kom det en jättevattnig ”omgång” – så då fick jag ringa på hjälp att få dig och sängen ren. 

Doktorn kom åter och sa att narkos har fullt upp imorgon, så det blir på onsdag. Han hade inte fått kontakt med någon neurolog men skrivit remiss dit samt skrivit remiss till en MR. Han ville idag också ha en bild på dina lungor, då du låter rosslig. Röntgen kom fort och du fick sitta upp och ta två bilder – du protesterade, men det gick jättesmidigt! Inga tårar kom ur höger (alltså det friska) ögat – häromkvällen kom det många!? Det går upp och ner väldigt vilket känns skumt!? 

Nu sover du middag, du bad om att få lägga dig men utan fuktkammare. Sa då att jag ”sätter på den när du somnat Meja”, vilket du sa ja till. Pappa är åter, han sitter i köket och äter just nu. Så har han köpt med två bitar prinsesstårta – häromdagen satt du och jag och såg på bilder på prinsesstårtor och sedan dess har jag varit sugen på det vilket fin fina älskade pappa hört. 

Fick svar på lungbilderna och de såg ut ungefär som sist.  Jag åkte vid 15.30-tiden för att hämta Filip. Pappa och du hade en fin kväll med filmer, mys och böcker. 

Vi älskar Fille och dig mest av allt!

Prinsesstårta uppäten (hrm, Micke tyckte visst bara om grädde/vaniljkräm/marsipan!?!?). Espresso i medhavda koppar gjord i medhavd kapselmaskin. Dels GOTT med GOTT kaffe, men också skönt att slippa ringa på klockan varje gång vi ville ha kaffe - när vi var röda fick vi ju inte gå ut i köket ni vet.....

Prinsesstårta uppäten (hrm, vi tyckte visst bäst om grädde/vaniljkräm/marsipan!?!?). Espresso i medhavda koppar gjord i medhavd kapselmaskin. Dels GOTT med GOTT kaffe, men också skönt att slippa ringa på klockan varje gång vi ville ha kaffe – när vi var röda fick vi ju inte gå ut i köket ni vet…..

Så många timmar vi satt på detta sätt. Önskar vi fortsatt satt där....

Så många timmar vi satt på detta sätt. Önskar vi fortsatt satt där….

Så det obligatoriska fotot som den som sov på sjukhuset skickade till den som var hemma......

Så det obligatoriska fotot som den som sov på sjukhuset skickade till den som var hemma……

Annonser

2 thoughts on “Önskelistor

  1. Vilket fint kort på storebror när han fixar önskelistor, så smart att klippa ut, då kan man ju vara säker på att få rätt grejer till jul!! Så fina kort på lillasyster också, går in och läser varje dag, brukar oftast sluta med att jag blir så ledsen, skickar i alla fall många varma tankar från en mormor som har en liten änglatjej i sitt hjärta.

    • Jodå, det blir ju liksom inga tvivel huruvida tomten förstått exakt vilka önskningar man har när det är urklippta bilder 😉
      Det är svårt att inte bli ledsen, sådan är verkligheten…….tack för att du följer oss!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: