Värden som bara gick ner och ner och ner…..

Fredag 25 oktober 2013

Natten blev långt ifrån lugn……zoviraxen du fick vid midnatt kräktes du upp direkt. Sen vid 1.30 vaknade jag av att du andades OTROLIGT tungt, fort och ansträngt. Du syresatte dig dåligt också, så syrgas fick åka på. Sköterskan ringde hit en jourläkare – men när hon väl kom, så hade det lugnat ner sig och hon tyckte att du lät okej. Du hade då lagt dig nedanför kudden. Jag bytte kudde med dig då du blev så ”knickad” i nacken av den du hade vilket nog gjorde att det blev extra tungt att andas. Resten av natten var andningen lugn och syresättningen fin, men däremot så fortsatte kräkningarna. Så det blev inte många timmars sömn för oss inatt älskling. Vid 6 somnade vi om och låg då och höll varandra i handen – så låg vi ända fram till 9 då jag gick upp och duschade. Du vaknade ca 9.30 och då hade du bajsat och det hade läckt. 

Doktorerna kom in och dina värden har gått ner ÄNNU mer vilket känns otroligt otroligt olustigt; Hb 84, LPK 1.9 (-0.3), TPK 42, neutrofila 1.1 (-0.9), CRP 19. De har nu satt tillbaka kortison intravenöst 2 ggr/dygn. Man ser att det har börjat produceras röda blodkroppar och på difftest man tar så ser man inga omogna vita blodkroppar (dock är det ju rätt tom på celler nu igen…..). Så nu är  klumpen i magen så STOR så STOR……och det känns långt till nästa blodstatus (fast det är redan imorgon bitti….). F A N – när ska vi få andas UT……detta är så psykiskt tungt. 

Pappa kom hit direkt, han hade tänkt springa men ville hit direkt när han fick höra om värdena……Nu ger vi dig mediciner, blodtrycksmedicinen har du fått behålla, nu kör vi eusaprim, zovirak och ursofalk…….

Jag åkte och hämtade Filip vid 15.30. En läkare kom in igen senare till pappa och de tror att nergången av värdena beror på att de satt ut kortisonet, men med tanke på att du har ont i dina ben också…….vi är så OROLIGA!

Kvällen hade varit lugn för er. Ni hade läst, kollat på film och pratat………Pappa sa att han idag verkligen fått kämpa för att hålla modet uppe – detsamma säger jag älskling. 

Nu tar vi nya tag imorgon och då SKA dina värden och ditt tillstånd ändrats till det bättre……

Tack för ännu en dag prinsessan! Vi älskar dig så otroligt mycket – storebror älskar dig mer än mest…..

Annonser

En tanke på “Värden som bara gick ner och ner och ner…..

  1. Usch! Lider med er och anar en oro som är nästintill ogörbar. Säger som många andra som brukar kommentera; Hoppas och tänker på Meja trots att jag vet utgången. Kramar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: