28 oktober

Måndag 28 oktober 2013

Inatt har det varit en bra natt älskling! Du sov dig igenom 2 blöjbyten och medicin vid midnatt. Vid 5.15 sa du att du behövde kräkas. Fram till klockan var 7 satt du upp i sängen, du kräktes lite, men inte så mycket slem. Du la dig ner några gånger, men känner så väl när du mår illa – så duktigt! Vid 7 la du dig ner och somnade då som en stock! Jag somnade också, men vaknade vid 7.30 igen då vällingen var klar. Tog mig då en dusch och vid 8 (efter att sköterskan tagit blodtrycket) gav jag dig mediciner i knappen; folacin, eusaprim, ursofalk och nifedipin…….Klockan är nu 9.30 och ”halvtimmen” sedan det sista gick in är över! Du sover gott ännu! 

Pratade med pappa och det hade varit strömavbrott en stund hemma, så omeletten Fille hade beställt till frukost hade blivit något försenad! 

Nu är vi förresten igång i dagbok nummer 4 Meja – det är många ord skrivna längs denna resa Meja. Mycket oro, kämpande, smärta men också glädje och kärlek.

9.45 vaknade du och då kräktes du lite ett par gånger. Tryckte på morfinpumpen en gång och efter det ville du klä på dig. Tvättade knappen också och smorde in dig – du är så jäkla duktig älskling! Kontrollerna gjorde vi innan och de gick som en dans!

Nu sitter vi vid bordet, har pysslat lite och nu ser du på ”Gaspard och Lisa”. Pappa kommer snart, Fille får åka med Elias och Theo hem till deras mormor och morfar den stunden vi är hos ögondoktorn. Det är studiedag för pedagogerna idag, så förskolan är stängd.

Doktorerna har varit här. Man sätter in kroppseget kortison (igen?) i knappen och så ska man fasa ut kortisonet. Ditt blodtryck har varit lite högt 2-3 gånger nu trots medicin – men man vill ha fler värden innan gör några ändringar. Dagens värden kommer här; hb 103, LPK 5.8 (-0.8), TPK 20, neutrofila 5 (-1.2). Trombocyter har du fått påfyllt nu, hoppas att det gör att det blir lite lättare att kissa, bytte på dig nyss och då var det blodklumpar i blöjan igen. Kan inte ens förstå hur ONT detta måste göra älskling……du är så SJUKT stark hjärtat! 

Nu har klockan blivit 13 och du har fått välling nummer 2 för dagen – du säger att du vill kräkas, men det kommer ingenting. 13.40 ska vi ner till ögondoktorn och efter det åker vi hem en stund. 

Besöket hos ögon är klart; pupillen ser bättre ut, men synnerven är tyvärr svullen vilket ju är värre……ska tillbaks 11/11 för ny koll.

Vi åkte hem, var hemma 15 ca och precis när vi svängde in på gatan ringde en sköterska och sa att vi måste vara tillbaks lite tidigare – de har ju gått ut på radio och tv med varning för storm……Pappa tog ner studsmattan och så åkte vi tillbaks…..Sen hämtade jag Fille hos Onsbacke och fick mat där. Det blev inte så mycket av stormen här i stan, men söderut har det varit värre.

Ni hade haft en tuff kväll pappa och du, flera kvällar har ju varit det det sista. Du hade fått en riktig ”kliattack”, bestämda åsikter hit och dit…….du är så OTROLIGT tapper Meja – så att du inte protesterar mer är helt otroligt. Du hade somnat ca 20.30, brorsan en timme senare – han funderar så MYCKET på kvällarna…….mest över dig och din sjukdom.

Samma sköterska hos er denna natt – hoppas ni får det lugnt! 

ÄLSKAR DIG!

Pysseldags

Pysseldags

Hos ögondoktorn.....

Hos ögondoktorn…..Ett pekfinger och tumme på snuttens nos och en hand i pappas trygga hand.

Annonser

One thought on “28 oktober

  1. Meja – en så stark liten tjej! Såååå härligt med egen vilja trots sin lilla storlek (känner igen den personligheten här hos en i närheten…😋)
    Å trots sin tuffa kamp mot skit-sjukdomen så har hon humöret uppe – blicken i ögonen är så fullifan ibland att man har svårt att förstå hur sjuk hon va på bilderna. Kram💕💕💕

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: