Mejaarmband

Fick för ett par veckor sedan frågan om ”Fight cancer” får pärla Mejaarmband nu i november månad. Pengarna från försäljningen kommer sättas in på insamlingen till barncancerfonden som vi har i Mejas namn. Blev oerhört rörd när frågan kom och det var inte svårt att svara. Igår fick vi varsitt på posten – så fina!

Ett lila vackert Mejaarmband med en "hope"-rosett på.

Ett lila vackert Mejaarmband med en ”hope”-rosett på.

Mejas färg var ju lila. Att beställa ett armband är enkelt, gå in på facebook och sök på ”Fightcancer”- så står där hur man gör! Vilka är då Fight cancer!? Mamma Anki, pappa Fredrik, storasyster Olivia och lillebror Leo. Önskar så jag kunde sätta punkt där. Men tyvärr delar vi det värsta med denna familj. Lillebror Leo gjorde i somras Meja sällskap…….5 år, 1 månad och 23 dagar. Äldre fick han inte bli. Han hade cancer han också, men en hjärntumör. Jag har aldrig träffat Leo, vet att jag sett pappan på avdelningen – men ni vet ju allt detta med isolering hit och dit, var inte så ”sociala” där på avdelningen tyvärr. När Meja dött, så fick jag syn på dessa armband och beställde till oss alla. Det visade sig då att familjen mycket väl visste vem Meja var, utan att ha träffat henne.

Började ha mail/chat/sms kontakt med mamma Anki. Den 10 maj läste jag orden ”Maria! Vi har fått ett hemskt besked……”. I cancervärlden kan detta i princip bara betyda en sak, så en stor stor klump växte i min mage. Fick reda på att Leos hjärntumör fortsatt växa trots behandling och att han var insatt på palliativ behandling. Micke och jag satt i soffan kommer jag ihåg och vi bägge blev alldeles tysta. Skulle ÄNNU en familj mista ett barn.

28/6 fick vi reda på att Leo inte orkade längre. Han dog på sitt hemmasjukhus i Karlstad. Jag ringde upp Anki, vi hade aldrig pratat med varandra så jag tänkte att hon fick ”svara om hon ville”. Gick och vattnade i grannarnas växthus samtidigt som jag pratade med en mistmamma som precis kommit hem från sjukhuset där de lämnat sitt barn. Sitt döda barn. Vet inte om det var vatten från kannan eller tårar som vattnade tomaterna där i växthuset.

Nu kämpar de vidare, liksom vi, med att leva ett liv utan. Beundrar dem för deras pärlande – de har dragit in massor med pengar till barncancerfonden! Tillsammans gör vi skillnad, glöm inte det! Inte alla orkar pärla eller vara aktiva på annat sätt – men varje krona räknas! Bär med stolthet mitt Mejaarmband. För Meja, Leo och alla andra barn som förlorat. Men även för dem som är i kampen och för de barn som, tyvärr, kommer hamna i den.

Nu ska vi snart åka till Meja. Ska tända ljus. För Meja, Leo, Isabel, Linnea, Nils, lille A……..Får sällskap av en tjej som besegrade monstret, tack och lov finns det glädje även i cancervärlden.

 

 

Fredag 1 november 2013

Du hade haft en fin och lugn natt! Du hade kräkts en gång sent igårkväll men resten av natten hade varit lugn för dig!!!!! Du hade vaknat tidigt och suttit upp, för att sen somna om! Du fick trombocyter, men ingen välling – då det ju är narkos idag! Jag kom hit lite efter 10 och fick en BAMSEKRAM – så gott!!!!! Dina värden har tyvärr gått ner än mer idag…..hb 82, LPK 1.4 (-0.6), TPK 22 (alltså innan du fick påfyllning), neutrofila 1.0 (-0.6), crp 11. Det känns INTE bra i magen!!!!

Jag bar upp dig till operation och du fick somna i mitt knä. Inte en tår – du är så jävla GRYM!!!!! Vi satt på utsidan och väntade och tiden går så SAKTA vid dina sövningar……När doktorn gett dig medicinen i ryggmärgsvätskan, så kom han ut till oss och berättade att trycket var högt idag igen. 28. Sist 10 och första mätningen 36. F A N……Så sa han att de funnit ett till virus i blodet, som är besläktat med herpes och vattkoppor. Suck, nu är det MYCKET IGEN! Vi längtar så efter en VANLIG vardag……..att få slappna av……Under narkosen bytte man även venportnål och alla förband på dig samt så kuffade man om knappen. Du var ledsen när du vaknade och du hade syrgasmask på dig gjorde inte saken bättre. Du låg på 86 i syremättnad när vi kom in…..När vi kom ner på avdelningen ville du sova mera. Då räckte det med syrgastratt och ca 3 l syrgas. 96% och 90 i puls.

En av doktorerna kom in efter ett tag och berättade att de vid den första kontrollen inte kunde se några förhöjda nivåer av leukemiceller! Riktigt skönt! Trycket i ryggmärgsvätskan var 28 som vi hörde förut och enligt ”böckerna” ska det vara mellan 15-20. Han sa dock att de tror/tycker att det är för lågt för patienter med din sjukdom. Vi frågade gällande dina värden som går ner och när ”man behöver göra något”. De vill inte se att de neutrofila går under 0.5. Det är t å l a m o d som gäller – du är transplanterad och har många olika virus i kroppen.

Du sov ända fram till 17, då skulle pappa åka hem men då blev du så LEDSEN……..så han var kvar en stund till. När han gick tittade du inte ens på honom, tror att du ”straffade” honom lite för att han åkte……Det tog ett bra tag innan du piggade på dig helt och du behövde stöd av syrgas länge. Nu har klockan blivit 19.15 och du sitter på tripp-trappen och ser på ipaden. Du har suttit i fåtöljen ett tag, så har vi tvättat knappen, bytt skjorta, bäddat rent  (2 gånger till och med då jag sölade lite medicin…..). Det blöder lite från insticket vid venportnålen, men sköterskan tycker att vi ska vänta att ta bort det tills morgondagens dusch (det sitter ju ett transparent plåster över).

Pappa har tagit sig en löprunda hemma, det är så TOMT att vara helt ensam hemma Meja. Huset är så tyst så tyst! Längtar SÅ tills vi alla är samlade Meja! När Filip och du kan LEKA och mysa som ”vanliga syskon”!

Vi hade en fin kväll här älskling och du somnade runt 20.30. Du avslutade med att säga att du älskar oss alla! Och vet du!? Vi ÄLSKAR DIG!!!!!

 

IMG_2403

 

Annonser

7 thoughts on “Mejaarmband

  1. Gull! Fint inlagg, fina initiativ. Vi var forbi Meja. Inspirerad av gardagen tyckte F att ocksa hon (Meja) skulle fa fira Halloween. Specialkruka samt angel sallskapR allt annat fint som dar finns. Tack for underbar vecka och all tid F fatt tillbringa med er F.
    Vill fo kopa meja armband – kan du inte till mig o andra fixa en direktlank har pa bloggen? Puss!

  2. jag har följt er hela tiden och skulle verkligen vilja ha ett mejaarmband men jag har inte facebook hur kan man gå tillväga då maria?
    meja hon är den starkast lysande stjärnan på himlen.lilla vän som du kämpat/kram linda

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: