Fars dag

Ingen har väl missat att det är fars dag idag!? Micke fick en ”pappa-lykta”, en av alla fina Maja-lyktor. Prylar känns liksom onödigt i vårat nya liv – men att köpa något och veta att pengar går till barncancerfonden känns så otroligt bra! Givetvis fick även min pappa en lykta! Micke var på förmiddagen iväg och tränade med teamet och då slängde Fille och jag ihop muffins – idag ville han ha i bilgodisar (måste ju göra slut på sommarens alla stjärnvinster…..). Så när Micke kom hem, åkte vi med picknick-korg (eh…..läs plastpåse…..) till Mejis och fars dagsfikade……..Det är ju inte såhär det ska vara – Micke skulle ju fått en ”vacker” teckning av en ”drygt 3,5-åring”.

På tal om pengar till barncancerfonden. En av alla änglamammor som finns, Ulrica som för ett halvår sedan förlorade Nils, har en pop-upbutik på Freeport i Kungsbacka.Var där igår och spenderade några hundralappar! Väl värt ett besök kan jag lova!  Där kommer hon finnas några dagar till, för att sedan finnas i en betydligt större lokal på Magasinsgatan 12 i Kungsbacka 6-21 december! Tänk att få ge bort julklappar och veta att man gjort SKILLNAD! Heja Heja Ulrica (och din drös med barn och man som hjälper dig vet jag 😉 )och heja heja alla som shoppar loss! Läs mer på facebook; https://www.facebook.com/SuperhjaltenNils?fref=ts

 

 

Lördag 9 november 2013

Pappa gick upp till dig vid 7 och fick rapport om att du haft en ok natt. Du var feberfri när han kom dit och en sköterska sa att ”du verkar vara på bättringsvägen” – skönt att höra. Pappa pussade dig på pannan och sa att ”han var där”, du hade då nickat lite. Medvetet eller omedvetet- men så underbart för pappa!!!!! En stund senare hade han sagt att han satte sig bredvid dig och läste och du nickade även då! 

Jag sov hos mormor och morfar med Filip inatt som du vet. Prinsen somnade på 3 sekunder igår, efter att vi läst SkotNisse. Han är så LYCKLIG när han är med mormor och morfar och det är så otroligt skönt för oss att veta det! Jag kom till er vid 11.30 ungefär och då var en av onkologerna här. De är nöjda ”trots allt”- allt ser bättre ut än igår. DOCK så har ett ultraljud av hjärtat visat att du har vätska i hjärtsäcken. Vätska som läckt från hjärtat, som egentligen ska vara i blodbanan. Ultraljudet gjordes när pappa och jag var iväg och åt lunch och då fick du mer sömnmedicin. Så har de bytt en sond till respiratorn som direkt känner av när du vill starta ett andetag – den känner av de elektriska impulserna på något vis……Herregud Meja – det är så avancerat det vi är med om så det är inte klokt…..

Pappa och jag åkte iväg till Nordstan och åt lunch på gourmetkorv – gissa om pappa var nöjd! Du vet hur mycket han älskar korv…..Så köpte pappa sig ett par tröjor innan vi åkte tillbaks till dig.

Du är verkligen mer vaken idag och nickar och skakar på huvudet. Du bad till och med pappa om vatten (det går inte att prata när man ligger i respiratorn – men du formade ordet med läpparna) – så din fina fina pappa baddade din mun så fint.

När vi, tillsammans med personalen, vände dig så började det blöda från artärnålen och det började blöda mer och mer och ditt blodtryck sjönk. De tryckte på akutlarmet, så det rusade in folk och vi gick ut. Lyckligtvis var det falskt alarm, då tryckfallet var att nålen åkt ur. Fy fan Meja, inte en SEKUND kan vi slappna av…….

IVA-läkaren visade oss röntgenbilder på lungorna och hon hade i morse ”kommit på” att hjärtat nog var påverkat. Ultraljudet visade som sagt var att det är rätt mycket vätska i hjärtsäcken. Man kommer dock inte göra något idag, då man i normala fall går in nerifrån och sätter ett drän. Men i ditt fall är vätskan lite ”bakåt-uppåt” och man vill inte riskera att orsaka några blödningar. Ett nytt ultraljud kommer göras imorgon igen. Du är så jäkla modig Meja – du kommer ALLTID vara min idol älskade fina unge.

Ditt crp är förresten 110 idag, jämfört med 130 igår.

Jag åkte iväg en sväng och hämtade ett paket från moster Helena med familj. Du fick ett par presenter, men de får du öppna när du är vaken igen! Pappa fick en snygg jacka, jag en klänning och Fille såklart ett par paket också!Tack finaste moster med familj!

Pappa och jag blev nerringda till avdelningen vid 18, då där var tacobuffé. Riktigt gott att äta annat än sjukhusmat (idag blev det ju till och med två mål som INTE var sjukhusmat…..). Vid bordet satt en annan familj där sonen har cancer. Hörde att de var från Värmland och det visade sig att de tom är från Sunne! Pappa och jag gifte oss ju i Sunne kyrka! Pojkens morfar är uppvuxen i ett hus precis bredvid där din mormor är uppvuxen – helt galet……Pojkens pappa har spelat hockey med flera som Micke känner…..Världen är liten…….uppenbarligen även cancervärlden.

Långt senare åkte jag upp till Surte igen och sov där med Filip igen. Det är tufft, både pappa och jag vill ju vara med er bägge…..Men vi har tagit beslutet att fortsätta vara med Filip så mycket som möjligt – vi vill inte ”lämna bort honom” mer än nödvändigt. Har vi fixat att leva så här ”galet” så länge, så fixar vi det ett tag till. 

Fille åt ”skapligt” till middag. Vi åt krabba, men han ville ha köttbullar också. Så hans middag bestod av mycket krabba, 16 köttbullar, en massa pasta och en clementin…….Vart tar allt vägen!?!?!

Pappa var hos dig fram till efter 23. Du hade inte velat att han skulle gå iväg, så han hade väntat hos dig tills du tyckte det var okej att han gick……

De kommer att sätta en ny nål på dig, så att de kan köra kissmedicin konstant. Detta för att försöka få ut vätskan runt hjärtat på ett ”enkelt sätt”.

Stort tack för idag vår modiga prinsessa. Du är verkligen starkare än Pippi!

Jag älskar dig! Pappa älskar dig! FIlip älskar dig!

SuperMeja <3

SuperMeja

Älskar dig!

Älskar dig! Så underbar det var att få nickningar från dig när du låg där ”halvt nersövd”…..

STARKARE äh Pippi.....

STARKARE äh Pippi…..

 

Annonser

4 tankar om “Fars dag

 1. Hon ser ut att ha det så bra på bilderna (missförstå mig rätt!). Så lugn och tillfreds på något vis. Lilla fina Mejis ❤

  Och eran Filip sedan…
  Han säger dom mest fantastiska saker den pojken och det skär i ett mammahjärtat att få läsa hans tankar på det här sättet.
  Jag önskar honom allt gott i framtiden!

  Jag vill också passa på att tacka för alla "braiga" tips på var man kan köpa saker där en del av pengarna går till barncancerfonden. Är ute efter sådana presenter till jul, och man blir ju superglad när man få veta att det finns på freeport (när man ha turen att bo så nära)! Tack!

  • Jag förstår hur du menar med att hon ser lugn och tillfreds ut. Kroppen behövde verkligen denna vilan.
   Filip är klok som en bok, och det är så SKÖNT att han har förmågan att uttrycka vad han känner och tänker. Det hjälper oss hjälpa honom. Måtte livet vara snällt mot honom nu och framöver!
   Bra där, att du vill stödja barncancerfonden!!!!

 2. Det har blivit min rutin att läsa ett inlägg på tåget varje dag när jag åker hem. De senaste dagarna har jag inte kunnat hålla tillbaka tårarna. Ni är så fina, hela familjen!
  Att läsa dina texter är hjärtskärande, men det känns på något sätt som om vi som läser bär en yttepytte bit av er sorg och smärta när vi tar del av det som ni gått och går igenom. Och det känns bra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: