Åter till IVA…….

Var för ett år sedan hemma i ”karantän” med Filip. Kommer så väl ihåg samtalet från Micke att det var dags att åka upp till IVA igen. Var hemma hos fam Onsbacke och fick middag (oj, så många mål mat jag har att bjuda igen…..) tillsammans med Filip. Var inne på Elias rum när jag pratade med Micke…..Vad jag inte visste då var att jag aldrig någonsin mer skulle få träffa Meja i vaket tillstånd. Finner, som så många gånger innan, inga bättre ord än Fuck Cancer!

 

 

Torsdag 14 november 2013

Mickes ord; Fy fan vilken natt. Du hade jobbigt direkt du somnat. Jag fick dig att använda pingvinmasken då tratten inte räckte till. Du hade masken på under hela dagen och runt lunch kom det efterlängtade bajset. Det är 8 dagar sedan du senast bajsade, så det var en enorm ansträngning för dig. Det innebar att du var helt slut efteråt. Din pox gick ner och din puls fick upp. Det tog lång tid för dig att återhämtad dig med 10 liter i syrgasmasken. På eftermiddag/kväll kom därför en av narkosläkarna från IVA ned och kollade på dig. För övrigt samma doktor som tog upp dig till IVA i torsdagsnatt. Det bestämdes att vi skulle flyttas upp igen……väl uppe blev det ett byte från pingvinmasken till en sk högflödesgrimma som sprutar både syrgas och varmluft. Personalen försökte sätta dig den, men det slutade med att jag gjorde det på dig. Som vanligt var du superduktig och accepterade denna nya, konstiga sak direkt. Läget var stabilt och den doktorn som satte ditt drän häromdagen hade jour. Han sa att vi skulle avvakta med respirator, då allt såg bra ut.

Vid 20 kom det bajs på nytt och du blev lika påverkad igen. Det tog dig närmare 30 minuter att komma tillbaka i pox och att sänka pulsen. Fortfarande såg allt stabilt ut och ingen sövning planerades. Klockan 22 så blev du på nytt ansträngd av att det kom kiss och lite bajs. Efter det orkade du inte komma upp i pox igen. Det bestämdes då att du skulle läggas i respirator igen. Ett otroligt tungt besked, men samtidigt nödvändigt.

Mina ord; Beslut togs samtidigt att sätta in en stick-cvk för att slippa ha infarter i händer och fötter. Jag var ju hemma i ”karantän” med brorsan då en förskolekompis varit lite risig i magen onsdag eftermiddag. Att vara hemma och inte få veta vad som händer sekund efter sekund är så VIDRIGT älskling……varje steg, varje andetag är TUNGT Meja och jag fjår kämpa som en TOK för att ge Filip en ”normal vardag”. På ett vis kändes det HEMSKT att pappa var den som var ”låst” hos dig men för din skull Meja är jag tacksam över att han var hos dig. Han är HELT slut och givetvis otroligt orolig men ändå så utstrålar han ett sådant LUGN. Pappa gick ner till rummet lite efter midnatt och sov på vårat rum. Jag låg hemma bredvid prinsen och var med dig i tanken VARJE sekund.

Prinsen och jag var förresten iväg och fixade lite ärenden – efter det att han var på skogsutflykt med förskolan (det vågade vi låta honom vara med på). Filip sa i bilen ”mamma, det räcker att vi är 2 i min familj”. Frågade vilka det skulle vara. ”Du och jag” sa han då. Sa att vi inte ens kommer ihåg hur det är att vara 4 i familjen. ”Nej, det är ju därför jag säger så” sa Fille då- han är TRÖTT på att ha det så här……..han kämpar på VARJE dag Meja. Jag/vi är så otroligt glada över att Filip OCH du valt just oss till föräldrar!

Hade kontakt med pappa sista gången efter 00.30 då han ju var nere på rummet igen.

Nu jävlar KÄMPAR vi vidare Meja……

Jobbet med önskelistor fortsätter.....

Jobbet med önskelistor fortsätter…..

Högflödesgrimman är på. Detta är vårat sista foto på Meja i vaket tillstånd.....Muminrummet på IVA är adressen.....

Högflödesgrimman är på. Detta är vårat sista foto på Meja i vaket tillstånd…..Muminrummet på IVA är adressen…..

 

 

Annonser

20 tankar om “Åter till IVA…….

 1. Tungt att läsa om allt som er fina Meja var med om. Kan fortfarande inte förstå att det slutade som det gjorde. Ta hand om er och krama om Filip från mig! ❤️

 2. Känner så starkt med er och den resa ni gjort. Genom er blogg känns det som om man känner Meja, åtminstone litegrann, och ni finns ofta i mina tankar. Har själv en dotter som är lillasyster och jämngammal med er fina Meja 💕 Önskar så att de hade fått lära känna varandra och börja skolan ihop ❤️

 3. Åh nej! Jag har ju lärt känna dig genom denna bloggen så jag vet ju inte hur allt gick till, precis hur det hände. Sista gången i vaket tillstånd – det känns! Men är samtidigt obegripligt. Jag har ju varit med om hundratals narkoser, flera vändor till BIVA, men aldrig sista gången. Kram Maria och Fuck jävla skitcancer!!!!

 4. Tung läsning nu vännen.. Fina, starka Familjen Alphov! Det du skriver berör på djupet och ger perspektiv. FUCK cancer och allt annat som splittrar familjer och tvingar dem att gå igenom vad ni gjort. 💜💜💜

 5. Hjälp vad tungt det är att både läsa och andas idag!
  Är med er i tanken varje dag ska du veta!

  Fick själv lite tunga besked idag, och visst bryter man ihop! Alla har vi våra problem… Men när jag är där, på vad jag kallar botten, så tänker jag alltid på er…
  Det jag går igenom är en ”piss i Mississippi” om man jämför det ni har gått/går igenom. Och man orkar så mycket mer än vad man ens har en aning om!

  Jag beundrar er fina familj och jag önskar så innerligt att man bara kunde vakna upp ur denna förbannade mardröm!

  • Tack snälla för att du tänker på oss. Och hoppas innerligt att dina tunga besked ”vänder”. Det går inte att jämföra kamper, men att ha perspektiv kan hjälpa en framåt om du förstår hur jag menar!?

 6. Läser om Meja varje dag, o tänker på er varje dag ( trots att jag inte känner er) …
  Mina pojkar låg i resp sin först vecka i livet, så hopplöst hjälplös man känner sig…
  Kärlek och styrka till er

 7. Tårarna rinner och jag önskar så att slutet vore ett annat 💞 All kärlek och styrka till dig Maria och dina fina familj. Kram kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: