Endast dagboksinlägget publiceras idag

Hoppas ni alla haft en fin söndag!

 

 

Lördag 23 november 2013

Jag kom upp lite efter 8. Du hade haft en lugn natt. Det har kommit mycket i ”magdränaget” och det har blossat upp utslag i ansiktet, bålen och huvudet. Det fick du även häromdagen – de har inte försvunnit helt sedan dess. Din puls är högre igen, runt 170. Syrgasen är nere på 50% och du poxar just nu 93%. Koldioxidvärdet har gått upp och ner under natten, var runt 12 vid sista blodgasen tror jag.

En sköterska och en barnsköterska nerifrån avdelningen kom med en fantastisk frukostbricka till oss med nybakta scones, massa pålägg, kaffe och juice. Fint!

Röntgen har varit här och så har du bajsat – så härligt. CRP är ungefär detsamma idag (något högre). Ditt njurvärde har blivit sämre, så nu ska man använda din dränageslang till att göra en dialys. ”Vår” iva-läkare var här förut en kortis och sa att lungröntgen såg ut ungefär som igår. Man har kunnat sänka på trycket något och just nu är faktiskt syrgasen nere på 45%. Du har inga marginaler älskling, så nu ber vi till högre makter (vilka det nu skulle vara…..) att inget tillstöter…..

Du får just nu trombocyter, de låg på 48 innan – men du har inte fått sedan igår innan lilla operationen.

En läkare nerifån avdelningen var här också och pratade, men det är inget nytt ”från deras sida”. Man ger fortsatt kortison.

Idag har man satt ett TPN utan natrium då det var för högt igår.

Nu är klockan 11.45 och vi har precis tvättat dig. Din puls är fortfarande hög 170, poxen nu på 92% på 60% syrgas.Ditt blodtryck har rasat ner till 99/39…….fan vad du kämpar hjärtat!

Pappa pratade med brorsan förut, han hade sovit till 9.45 – mormor och morfar likaså. Farmor och farfar däremot hade varit upp sedan 7-tiden.

Klockan är nu 14.40 och vi har precis kommit tillbaka. Vilan är ju till 14.15,men så hade de överrapportering när vi kom upp. Din dialys är igång nu. De sprutar in 100 ml under 10 minuter, låter det vara inne i 20 minuter och så får det rinna ut under en halvtimme. Men då de ska spruta in varannan timme (oftast är det varje timme) – så har man upp till en timme på sig att få allt att rinna ur. Du ska börja få mat igen, neocate 10 ml.

Pappa var iväg en sväng på vilan och fixade sim-kort till sin telefon – det har varit så mycket strul med det……

I detta nu är syrgasen på 50%, puls 149 och blodtryck 109/45.

Nu har klockan blivit 19.45. Dialysen går bra (men nytt prov tar man inte förrän imorgon) – du får nu varje timme istället. PCO2 går lite upp och ner med ett ”medel” på 11.

Pappa och jag var nere på avdelningen en sväng och åt tacos – gott. Dessförinnan var farmor, farfar och mormor här en sväng. Mormor var lite snuvig, så hon ville inte gå in till dig. Morfar och Fille var på Nödinge bibliotek där det var Barnbokens dag. Det var fiskdamm, poängpromenad med temat pirat och annat kul! De hade tagit pendeltåget dit och hem och sedan varit på en lekplats länge. Nyss ringde de då och då satt de i bastun! 3:e dagen i rad de bastar, härligt! Fille sitter alltid överst, där det är varmast! Efter bastun så skulle de äta krabba.

Du har andats endel själv idag och det har gått bra, dvs HFO’n har inte reagerat och dina värden har sett bra ut.

Klockan är nu redan 21.20 och läkaren som ska vara här inatt har varit inne. Vi har träffat henne förut, hon har sövt dig flera gånger. Hon sa att ditt socker är lite högt. Ev ska du få insulin så att sockret kommer in i dina celler så du kan tillgodose dig det. De tror att det ökade värdet beror på dels; du får ganska höga doser kortison samt att du får extra socker i droppet då man tagit bort fettet då du hade förhöjda värden av det i blodbanan – och du måste få kalorier någonstans ifrån. Återigen, det är SVÅRT att förklara för andra vad som händer då det händer saker HELA HELA tiden……..

Sköterskan har ikväll tagit suturen från hjärtdränaget samt tvättat stick-cvk’n,

Inatt kommer vi troligtvis sova nere på avdelningen bägge två. Ditt tillstånd är ju väldigt väldigt kritiskt Meja – men det är ”skapligt stabilt just nu”……

Du har lite temp nu, 38.1 – det var ett tag sedan, får hoppas den vänder ner snart igen!

Pappa är fantastisk som vanligt och styr in mig på rätt spår när jag faller ner i svackor……du ska vet att ni verkligen valt HELT RÄTT pappa!

Man har förresten sänkt prografen något. Och i och med att ditt tryck varit lite högt, så har du nu fått en halv dos blodtrycksmedicin extra. Så har det kommit lite bajs till – bra jobbat! På senaste blodgasen hade socker inte gått upp mer och PCO2 var runt 10.

Pappa och jag gick ner till avdelningen runt 23.30 – pappa somnade på TVÅ sekunder.

Vi älskar dig och Filip MEST av allt!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: