Påskafton

Påskafton för två år sedan satt vi i köket och tvingade i oss lite frestelse, köttbullar, sill och prinskorv. Ni som följt vår historia vet att Meja några veckor tidigare sövdes för benmärgsprov. Ingen leukemi var domen. Vi pustade ut. Det kunde få vara vad som helst, det var inte det värsta iallafall. Men veckorna gick och vi var inskrivna nästan hela tiden på olika avdelningar med intravenös antibiotika. På långfredagen började hon få ont i benen. Påskafton var hon inte alls i form. Ingen matlust. Ingen lust till att måla ägg. Ingen lust att leta efter påskharens gömda ägg. Oron skavde i oss där vi satt och fick i oss några tuggor påskmat……Vi kände att något var fel. Riktigt fel. 6 dagar senare fick vi diagnosen AML.

Påskafton iår. Filip och jag har bytt stan mot de värmländska skogarna. Vi ska snart äta påskmat mina föräldrar och morfar. Påskharen hade imorse gömt ett ägg ute på logen och dessutom en bok från oss och en bok från mormor och morfar. 

Micke är kvar hemma. Är i skrivandets stund hos Meja……Att vi delat på oss beror på att det är en herrans massa cykling hela påskhelgen. De gula springorna kom för en vecka sedan. Micke älskar sin cykel. Varje tramptag är för Meja och alla andra kämpar. För er som inte vet, så är han en av medlemmarna i årets Team Rynkeby Göteborg. 30 cyklister och 10 servicemän som jobbar och sliter främst för att samla in riktigt mycket pengar till Barncancerfonden. Tillsammans ska de i sommar cykla till Paris, så de måste givetvis även lägga mycket tid på träning.

Två år efter den vidriga påskaftonen och vi kämpar vidare i livet. Varje dag. Vi saknar och längtar efter vår Meja. Hon hade varit den finaste av påskkärringar…….

Annonser

En tanke på “Påskafton

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: