Älskade Mejis, idag fyller du 5……

5 år!?!? Tredje födelsedagen utan dig. Jag undrar så hur du ser ut nu.. Vem du hade varit det vet jag. Innan du rycktes bort från oss hann du visa vem du var. Ni som följt vår resa vet. Du lärde oss så otroligt mycket älskade unge. Gällande det fysiska så är vi tacksamma över att vi har vänner vars barn är så gott som jämngamla med dig älskade Meja – det ger oss en liten ”hint” om hur du hade sett ut…….Hur STOR du hade varit.

Tiden har gått sedan du försvann från oss älskade unge. Nästan 2 år och 3 månader. Men inte en dag har gått utan att vi pratar om och med dig. Din lillasyster har funnits hos oss i snart 6 månader. Det är vi så otroligt glada och tacksamma över. Hon är så fin Meja. Det vet vi att du vet. Filip är precis lika fin mot henne som han var mot dig. Såklart. Han är ju född till att vara storebror. Hon blir mer och mer lik dig och Fille. Vi kallar henne Meja titt som tätt. Precis som vi hade gjort om du hade funnits hos oss…..På samma vis som jag ibland kallar Micke för Filip och Filip för Micke 😉

Jag hoppas att du har det bra, var du än är……och jag hoppas så INNERLIGT  att din älskade, fantastiska mormor är med dig. Inte nog med att vi lever utan dig, vi lever sedan drygt 3 månader även utan henne. Du tar väl hand om henne nu Meja!? Tänk så galet det blev för oss alla älskling. Din fina mormor dog 31/10, alla helgons dag – och även Halloween (jadå, vi gav barnen godis även om vi helst hade velat öppna dörren och skrika ut vad som hänt……). Jag, Clara, morfar och moster Helena var hos mormor hela dagen för att sedan möta upp pappa och Fille hos dig där vi tände massa ljus. Jag saknar er både så oerhört. Förstår inte att jag orkar stå upp utan er, men på något vis gör jag det.

Ja du Meja. Tiden har gått, som jag skrev – och vissa verka tro att ”allt väl är bra nu”. Dels att tiden gått men framförallt kanske för att Clara är hos oss. Visst, tiden gör sitt Meja – så är det. Sorgen är annorlunda – tack och lov. För tänk om det gjorde så ONT varje sekund som det gjorde i början. Och att Clara är hos oss är helt fantastiskt. Hon tvingar oss att vara på tårna hela tiden, hon ler och skrattar  och är lyckligt ovetande om hur livet kan sätta en på prov. Men inte på något vis att hon ersätter dig. Varken för pappa eller mig eller Filip. Din fina storebror kan mysa järnet med Clara  och i samma andetag säga hur mycket han saknar DIG.

I varje andetag är du med oss. Vi kämpar Meja. Varje dag får vi ta beslutet att LEVA utan dig. Dessutom kämpar vi mot barncancer ” i stort”. Pappa är ju, som du vet, kapten i årets Team Rynkeby Göteborg och vi andra 3 hejar på allt vad vi kan.

Här nedan är kort på dig älskling. 1-årsdagen och 2-årsdagen…….

IMG_8426IMG_9875

Vi älskar dig oändligt Meja, Linnea, Maria Alphov. Grattis på 5-årsdagen.

 

 

Annonser

8 tankar om “Älskade Mejis, idag fyller du 5……

 1. Helt övertygad om att M&B sitter på ett lila fluffigt moln å håller koll på er Maria 💜
  Jag ska åka å köpa ny ljuslykta fr Majas idag å tända för Meja å hennes änglakompisar ikväll – kram på er – å Grattis på
  Födelsedagen Meja 🎈

 2. Ja tänk att så många månader och till och med år har gått… Så ofattbart det är att dessa små fantastiska barn inte längre finns hos sina familjer på riktigt. Vilket hål det rivit upp i ert liv och så fantastiskt fint ni har lagat, lappat och ordnat ert nya liv och minnet av Meja💕

 3. Fina Meja!
  5 år.
  Man kan inte låta bli att undra hur hon hade sett och hur hon hade varit.
  Hur livet borde varit.
  Om barncancer inte fanns.
  Och så undrar man hur de har det där de är.
  Meja, Linnea och alla andra barn som fått lämna livet.
  Om de firar med tårta och kalas.
  Med en kär mormor och en alldeles för ung morfar.
  Man undrar.
  Men en sak vet vi.
  Att det är en kamp VARJE dag.
  Även om vi ser ut att leva vidare.
  Vi lever bara så gott vi kan.
  Med saknad, sorg, skratt och vardag.
  Kramar till er

 4. Skriver som jag skrev till Micke inatt – tack för att vi fick vara med er igârkväll. Ni är bäst och som någon skrev här ovan: att ni lappat och lagat sâ gott ni/man kan, det är en styrka ni har och som är enorm. Att saknaden och sorgen inte kan försvinna, inte kommer att försvinna, vi vet att detta är med er varje dag. Sâklart. Men det är skönt för ett syster/moster/svägerska-hjärta att se att det tar andra former – och sâ mânga former. Konstruktiva former. Älskar er alla!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: