Grattis älskade unge

Älskade Meja. Idag är det din dag. Din sjätte födelsedag. Den fjärde i landet långt borta. Två födelsedagar fick vi fira dig här….Så galet livet blev…..Minns dina dagar så väl. När du fyllde ett, fick du leksaker vi plockade upp från källaren. Du var överlycklig (och Filip kom inte ihåg att han lekt med dem när han var en liten plutt). Du hade en grön pyjamas på dig och ditt långa hår var såååååå rufsigt……Du fick smaka på tårta för första gången och du såg väldigt skeptisk ut när vi sjöng för dig……

På din andra födelsedag fick du Pippi-kläder av oss. Du blev så LYCKLIG💜 Av mormor och morfar fick du bla en Skrållan-docka. Av farmor och farfar en dockvagn.

I julas fick din lillasyster Skrållan-dockan i julklapp. Hon blev så lycklig, på samma vis som du blev när du lyckligt ovetande fick ärva saker…..(att jag fick ta bort div sjukvårdsprylar från henne vet inte varken hon eller Filip om – han minns inte att du fixade till henne så hon blev lik dig när du blev sjuk…..) Dockvagnen finns även den kvar, så den får Clara så småningom…..Det känns fint älskade Meja, att Clara får ärva efter dig. För hade du funnits kvar hos oss, så hade hon ju absolut fått ärva – det är ju så det går till…..Fast…..hade du funnits kvar, hade förmodligen Clara aldrig kommit till oss…..det är bara att släppa den tanken-det blir kullerbyttor i hjärnan och jag blir yr. Jag vill ha dig här MejisPejis, men jag skulle aldrig vilja vara utan Clara. Går man inte i mina skor, kan man inte förstå raderna jag just skrev-så sätter punkt här gällande det…..

Älskade Meja. 6 år. Vad skulle du önskat dig?! Första födelsedagen utan dig var lätt (gällande present….) – en cykel. Lila. En lila cykel. Det sa du flera gånger om. Du ville ha en lila cykel. Och så ville du till Astrid Lindgrens värld. För att få se hur idolen Pippi bodde. Och Madicken….(Jag hoppas vi har möjlighet att åka dit en dag – isf ska vi se ALLT och njuta av varje stund). Men nu…?!? Vem skulle du varit?! En pysseltjej? Sporttjej? Gilla-att-baka-tjej? Legotjej? Vi kommer aldrig säkert att få veta. Men vi har våra aningar. Och vet du vad det viktigaste av allt är älskling; du är med oss alla i varje andetag. Med mig, pappa,Fille och Clara – vi har med dig i varje varje andetag. Var och en på vårat vis. Vi har olika förutsättningar; en av oss har aldrig fått träffa dig….ändå är du så nära så nära…..

Är så tacksam över att vi har några ungar i vår närhet som är som du skulle varit. Två av mina närmsta vänner har barn som är 3 veckor äldre resp 3 dagar yngre än dig. Dessa underbara ungar ger oss en hint om hur du skulle vara nu.

12 februari 2017. Dagen då du skulle fyllt 6 bast. Som de andra födelsedagarna utan dig kommer vi sätta fast ballonger hos dig samt släppa upp en vacker ballong till dig.

14 februari. Alla hjärtans dag. Dagen då vi, en extra gång, säger till nära och kära hur mycket de betyder förr oss.

15 februari är det internationella barncancerdagen Meja. Då går vi fackeltåg Avenyen ner för att sedan tända marschaller på Gustaf Adolfs torg. För dig och för alla andra ungar. Innan du blev sjuk var vi lyckligt ovetande om att det ens fanns en sådan här dag.

Annonser

One thought on “Grattis älskade unge

  1. Du skriver så fint! Din blogg borde bli bok. Tror många skulle vilja köpa den. Jag själv skulle ge den en alldeles särskild plats i min hylla som en hyllning till livet och till vilket avtryck barn gör, oavsett hur länge de får vandra på jorden❤️
    Tack för dina ord!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: